Депутатите гласуваха на първо четене промените в Изборния кодекс, с

...
Депутатите гласуваха на първо четене промените в Изборния кодекс, с
Коментари Харесай

Връщат стария праг на преференциите

Депутатите гласоподаваха на първо четене измененията в Изборния кодекс, с които се връща остарелия предел на преференциите от 7 % при парламентарни избори и на 5 % при изборите за Европейски парламент. Със 138 гласа "за " и 1 "въздържал се " Народното събрание одобри законопроекта на ГЕРБ.

Това се случи, откакто през днешния ден част от депутатите на партия "Воля " се записаха в Народното събрание и помогнаха да се събере кворум.

Мнозинството отхвърли предложенията на Движение за права и свободи за анулация на разпоредбите за формиране на изборни секции отвън страната и за въвеждането на видеонаблюдение във всяка секционна изборна комисия през целия избирателен ден. Движение за права и свободи предлагаха също оставане на в този момент настоящото състояние с преференциите, а точно да се признава националната, районната и общинската квота за съответните типове избори. Друго тяхно предложение беше текстът за наложителното гласоподаване да бъде премахнат, както и да бъде отстранена опцията "Не поддържам никого “.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР