Депутатите днес решават дали да въведат компенсиране на потребителите на

...
Депутатите днес решават дали да въведат компенсиране на потребителите на
Коментари Харесай

Комисията Джемкорп излиза с доклад

Депутатите през днешния ден вземат решение дали да вкарат компенсиране на потребителите на моторни горива, а краткотрайната парламентарна комисия за определяне обстоятелствата по подписания меморандум с „ Джемкорп “ ще показа отчета за активността си.

В дневния ред е включено разглеждане на предлагането на Българска социалистическа партия за въвеждане на низък предел за минималната работна заплата.

Парламентът ще стартира работа с разискване на първо четене на промени в Търговския закон и в Гражданско-процесуалния кодекс.  И двата имат за цел улеснение – в Търговския закон – на разкриване на производството по неплатежоспособност и преструктуриране, а в Граждански процесуален кодекс – посредством основаване на правила за електронизация на заповедното произвеждане.

Временната комисия за определяне на всички обстоятелства към подписания меморандум с „ Джемкорп “ и прекратяването му ще показа отчет със своите изводи. В него се насочва рекомендация ДАНС и Министерски съвет да подхващат дейности в границите на своята подготвеност.

Депутатите ще прегледат и два закона, свързани с енергетиката. В законопроекта за компенсиране на разноските на потребителите на моторни горива се планува да се вкара вноска за преработвателите на съветски петрол, а приходите да се употребяват за отплата на всички консуматори, в това число и икономически. Промените в Закона за енергетика уреждат съхранението на електрическа енергия.

Като точка 8 в дневния ред участват и измененията в Кодекса на труда, импортирани от Българска социалистическа партия. Предлага се минималната работна заплата годишно да се преизчислява на база 50% от междинната.

На съвещанието на обществената комисия през вчерашния ден депутатите оставиха на държавното управление да реши какъв брой минимум може да се заплаща за труд у нас от следващата година.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР