Депутатите дискутират на първо четене дали да бъде намалено ДДС-то

...
Депутатите дискутират на първо четене дали да бъде намалено ДДС-то
Коментари Харесай

Александър Иванов към БСП: Ако в партията ви се правят политически интриги, не ги пренасяйте в нашата

Депутатите дискутират на първо четене дали да бъде понижено ДДС-то за хотелиери, ресторантьори и кетъринг услуги от 20 на 9%. Мярката се предлага като краткотрайна до края на 2021 година

Народният представител от Българска социалистическа партия Димитър Данчев уточни, че ГЕРБ би трябвало да изпитват позор.

„ Това предложение е направено от премиера, воден от мисълта за своя персонален рейтинг. Премиерът го направи, тъй като не обича митингите и се опасява от тях “, разяснява от трибуната аленият народен представител.

В отговор Александър Иванов от ГЕРБ го посъветва да не прави интриги.

„ Ако във Вашата партия Българска социалистическа партия се вършат политически интриги, не ги пренасяйте в нашата “, изиска депутатът от ръководещата партия.

Понеже Българска социалистическа партия желаеха на дебата да участват министър председателят, финансовият министър и заместник-министри, Иванов подсети, че вносител на това предложение не е Министерски съвет, а мнението на финансовото министерство е изпратено до Бюджетна комисия и е още на интернет страницата на ведомството.

„ Безпрецедентно разгръщане на епидемията не отмина и българската стопанска система. Затова е предлагането ГЕРБ да се понижи ставката за бранша, който е най-засегнат от това. По този мотив в средата на годината преглеждаме тази мярка. 11-12% от Брутният вътрешен продукт се образува от този бранш. Мярката е краткотрайна и сме записали от 1 юли 2020 до 31 декември 2021 година Това няма да понижи цената за крайния консуматор. Това е мярка за подкрепяне на бизнеса “, аргументира се Александър Иванов. Той подсети, че никой от съперниците не приказва за другото предложение – за повишението на минималния застрахователен приход в бранша.

„ Нашето предложение е за повишение на този индикатор, тъй като осигуровките на заетите в Държавно публично обезпечаване ще даде по-голяма сигурност за работещите “, посочи депутатът от ГЕРБ. По думите му над 75 000 души са заетите, чиито работни места ще бъдат предпазени с тази мярка.

„ В нашата управническа стратегия е записано, че няма да се усилват налозите. Тази краткотрайна мярка е насочена за опазване на работните места и хората да бъдат обезпечавани на по-висока заплата. За смяна в данъчната система не става дума. Внушенията за повишението на други налози е неточно “, посочи националният представител. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР