Депутатите дадоха правомощия на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК)

...
Депутатите дадоха правомощия на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК)
Коментари Харесай

ДНСК с правомощия да разпорежда премахване на преместваеми обекти

Депутатите дадоха пълномощия на Дирекцията за народен строителен надзор (ДНСК) да разпорежда унищожаване на преместваеми обекти. Правомощията бяха написани в текстове от Закона за устройство на територията, който депутатите гласоподават на второ четене.
Приетите текстове плануват преместваеми обекти да се отстраняват, когато са сложени без утвърдена скица, когато такава се изисква или без позволение в несъгласие със схемата.
Освен тези случаи, депутатите плануват сходни обекти да се отстраняват, когато са захранени с вода и не са включени в уличната канализация или не е построена местна система за отклоняване на отпадните води.
Законодателят планува в новия закон за обекти, сложени на територията на националните курорти, избрани с решение на Министерски съвет за селищни формирания с национално значение или на територията на морските плажове – събитията за унищожаване да се откриват от органите на ДНСК .
Съгласно до момента настоящата наредба в 7-дневен период от връчването на констативния акт кметът на общината издава заповед за унищожаване на обекта.
С новите разпореждания такива пълномощия се дават и на началника на ДНСК. Заповедта се връчва на притежателя на обекта, който може да я апелира.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР