Депутатите Арман Бабикян и Николай Хаджигенов обявиха, че ИБГНИ изпраща

...
Депутатите Арман Бабикян и Николай Хаджигенов обявиха, че ИБГНИ изпраща
Коментари Харесай

Депутати питат Янаки Стоилов: Кой избра Трифонов за шеф на СГС

Депутатите Арман Бабикян и Николай Хаджигенов оповестиха, че ИБГНИ изпраща на следващия ден писмо до служебния министър Янаки Стоилов с запитване " Кой избра Алексей Трифонов за арбитър и ръководител и Софийски градски съд " .

" Председателят на Софийски градски съд Алексей Трифонов няма българско поданство , той не може да бъде не ръководител, не може да бъде арбитър, доколкото в Закона за правосъдната власт е записано, че магистратите би трябвало да има единствено българско поданство ", разясни Хаджигенов на трибунка в Народното събрание.

Той е безапелационен, че би трябвало да бъде инициирано освобождението на Трифонов като арбитър . След това има два въпроса, които касаят нищожността на всичките му актове като арбитър. Хаджигенов напомни за състезанието за определянето му като ръководител на Софийски градски съд, който бил гневно обжалван , а Върховен административен съд решил, че няма да събира доказателства - " Това е опорна процедура на Съда в Страсбург, който във всяко второ решение подлага на критика българските съдилища за това ", сподели той.
 Алексей Трифонов остава началник на Софийски градски съд
Алексей Трифонов остава началник на Софийски градски съд

Решението е на Върховен административен съд и е дефинитивно

" Наложи се да има същински министър на правораздаването , който да извърши същинска инспекция, с цел да се разбере ", добави Николай Хаджигенов.

Такава процедура би трябвало да бъде инициирана неотложно и Трифонов би трябвало да е отхвърлен като арбитър и да отпаднат всичките му актове , безапелационен е той.

Хаджигенов сложи и въпроса " Кой избра Алексей Трифонов за ръководител на Софийски градски съд, в този състав на съда - Цацаров, Гешев и за какво? "

Арман Бабикян изясни, че ще питат в писмото до Янаки Стоилов дали се съблюдава еднакъв аршин , доколкото се оказало, че българското поданство е значимо за изпълнителната власт. " Надяваме се, че критерият ще бъде идентичен и правилата ще бъдат идентични, без значение в коя власт упражняват пълномощията си ", добави той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР