Депутати стоят на мястото на заразата, може да я разнесат,

...
Депутати стоят на мястото на заразата, може да я разнесат,
Коментари Харесай

Порожанов: Депутати дежурят на мястото на заразата, може да се разнесе

Депутати стоят на мястото на болестта, може да я разнесат, съобщи земеделският министър Румен Порожанов след Консултативния съвет с животновъдни браншови асоциации.

" Смятам, че имаме задоволително подпомагане, само че нали разбирате, че никой не желае да ползва мощ. В това се търси провокация “, сподели Порожанов.

„ Всички доста добре разбираме и сме с цялостно състрадание към всеки един собственик, по тази причина че самият акт на евтаназия е доста противен акт. Разбира се, това неслучайно провокира публично и инициирано публично неодобрение “, сподели министърът.. „ В момента се появяват помощници. Знаете, че сега дежурят национални предтавители, на които органите на реда не могат да им създадат каквото и да е “, разясни Порожанов.

Порожанов изясни, че до момента в който е бил в Шарково е разговарял с станалата известна със фотографията с прегърната коза, баба Дора.

„ Не желая да кажа, че се е съгласила, помири се ”, сподели той.

В рамките на дневния ред са разисквани болесттите по животните, селекция и репродукция в отглеждането на животни, измененията в Наредба 3 и обвързаното произвеждане.

Министър Порожанов изясни, че заповедите, които са издадени и се оспорват, са законни

“Мерките, които са взети са безусловно съответни, бързи и своевременни ”, сподели той.

Трифон Цветков, ръководител на Българския ветеринарен съюз болестта е непознато от много години.

“Прави чест на практикуващия ветеринарен доктор Мартин Божков, който направи проучванията и удостовери ”, заявеи Цветков.

“Като се появи наследник език, болестта се популяризира в цялата страна ”, съобщи Цветков.

И добави, че в този момент това не можело да се случи.

Според него има проблеми с транспорт на животни да бъдат ориентирани към други елементи на страната.

Който е приключил ветеринарна медицина - негово първо обвързване е да лекува. Втора цел - стопанският резултат, сподели Цветков.

Създадохме действен щаб за подаяние на животни за потърпевшите сътрудници към Странжданския край, сподели заместник-председателят на Асоциация „ Обединени български животновъди “ Юлия Коюмджийска. Във фонда към този момент имало 150 животни от Перник и Кюстендил, като се чака броят им да нараства.

Обезщетенията, които се получиха по сметките, съгласно нас покриват цената на животните, сподели министър Порожанов. И добави: Има хора, които желаят да получават по 300 евро.

След него се включиха животновъди, които поддържаха думите му, цитирайки разгласи за продажба на овце и кози, с цени започващи от 100 лева

За ден: 110 868 лева получили трима стопани поради избити животни

110 868 лева са получили трима стопани през днешния ден. Това стана ясно след Консултативния съвет по отглеждане на животни, който завърши преди час.

Средствата са за 501 животни под селекционен надзор, които са били умъртвени поради чума.

Стопанствата са в селата Воден и Кости.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР