Депутати са без предпазни маски в парламента, след като Столичната

...
Депутати са без предпазни маски в парламента, след като Столичната
Коментари Харесай

Въпреки санкциите: Депутати без маски в НС

Депутати са без защитни маски в Народното събрание, откакто Столичната районна здравна ревизия сформира наставление за съблюдаване на противоепидемичните ограничения в Народното събрание.

Народните представители би трябвало наложително да носят маски, да съблюдават физическа отдалеченост, а Народното събрание да ограничи до най-малко визитата на външни лица.
Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков
При определяне на неспазване на издаденото наставление нарушителите ще носят лична административна отговорност. Въпреки това обаче през днешния ден някои народни представители взеха решение да не си сложат маски.

„ Средата в Народното събрание е рискова и това съм го казвал доста пъти. Разстоянието сред седалките е не повече от 20-30 см. Ще би трябвало да се организира диалог с управлението на Народното събрание “, сподели на брифинг в Министерския съвет здравният министър Кирил Ананиев.
В Народното събрание: Задължително носене на маски и съблюдаване на отдалеченост Нарушителите ще бъдат глобявани
По думите му би трябвало да се измисли организация за наличие в Народното събрание при разискване и взимане на решения, тъй че да се обезпечи най-малко някакво разстояние на една седалка сред народните представители.

На въпрос ще има ли наказания за депутатите, които не носят маски, Ананиев съобщи, че „ амнистия няма да има за никого “ и нарушителите ще бъдат глобени.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР