Депутати от управляващото мнозинство и опозицията са възнегодували остро срещу

...
Депутати от управляващото мнозинство и опозицията са възнегодували остро срещу
Коментари Харесай

Скандал с работния график на комисиите в парламента, депутати избухнаха: Не сме клонинги!

Депутати от ръководещото болшинство и опозицията са възнегодували остро против недоглеждането и дублирането на началните часове на съвещанията на комисии в Народното събрание.

“Не сме клонинги, по какъв начин да присъстваме по едно и също време в две разнообразни зали по едно и също време”, яростно разясниха избраници от Демократична България, Българска социалистическа партия и ГЕРБ.

Проблем за през днешния ден, когато е и първото пленарно съвещание на 47-ото Народно събрание, се оказаха да вземем за пример парламентарните комисии по обучение и обществена политика, които са с начален час 14,30 часа. Въпреки недоволството на депутати, които са и в двете комисии, ръководителите на съответните не трансформираха часовете, оповестени на уеб страницата на Народното събрание. Освен това въпросните съвещания са и в двете здания на Народното събрание. Комисията по обучение ще е в зала “Изток”, а обществената - в постройката на някогашния Партиен дом.

Икономическата комисия пък към този момент е заела зала “Запад” в постройката на площад “Народно събрание” и тя ще заседава от 14,15 часа.

Хаосът с насрочването на съвещания на парламентарните комисии ще бъде подложен пред Председателски съвет сутринта през днешния ден, увериха от управленията на парламентарните групи.

Председателят на Народното събрание Никола Минчев поздрави през вчерашния ден отрасловите публицисти за 2022 година и показа екипа си за “Връзки с обществеността” Диана Дамянова и Александър Бойчев.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР