Депутати от различни политически партии за малко да стигнат до

...
Депутати от различни политически партии за малко да стигнат до
Коментари Харесай

Борисов дойде в НС да успокоява социалисти и патриоти

Депутати от разнообразни политически партии за малко да стигнат до конфликт , само че той бе избегнат с къса отмора. Градусът на напрежението стартира да се покачва откакто водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова настоя министър председателят Бойко Борисов да пристигна в Народното събрание.

В декларация на Българска социалистическа партия Нинова заплаши, че в случай че министър председателят одобри да подписа съглашение " пари против мигранти " от други страни от Европейски Съюз, ще сезира всички евролидери и комисари от лявото политическо семейство.

 Борисов бил персонален поръчител за съглашението с Турция
Борисов бил персонален поръчител за съглашението с Турция

Тя мигрантската вълна мина и отнесе цели страни, политически системи, партии...

След нея думата взе военният министър Красимир Каракачанов, който успокои, че до такова решение никога няма да се стигне .

Последва изявление на водача на " Атака " Волен Сидеров , който напомни, че националистите постоянно са били за недопускането на незаконни мигранти.

Стигна се до замяна на реплики от депутати на Патриотите и на Българска социалистическа партия , събрани към парламентарната естрада, на която стоеше Нинова, без да може да се изкаже . Накрая Явор Нотев , който председателстваше съвещанието, даде отмора от 10 минути, с цел да се успокоят пристрастеностите.

Нинова настоя, че България да отбрани своите национални ползи .

" Нека се отнесем съществено, тъй като в случай че през днешния ден мълчим, на следващия ден ще е късно за българските фамилии, за децата ни, за бъдещето на България, за нашите полезности ", съобщи водачът на левицата.


" Инвестирайте рационално " в родните страни на мигрантите, зове папата

Особено в Африка

Нинова укори премиера Бойко Борисов, който е измежду осмината европейски водачи, привикани на изключителна колекция в Брюксел в неделя за миграцията от шефа на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, че не е оповестил позицията, с която отива на диалозите .

" Най-горещата тематика сега в Европа, която ще има последствия и за България, е тематиката за мигрантите . Италия и Малта не разрешиха на филантропичен транспортен съд с 600 мигранти да се приближи до крайбрежията им, министър председателят на Австрия разгласи основаването на ос на искащите вътрешна миграция . Това породи опълчване в Германия на вътрешния министър и на канцлера и докара до вътрешна рецесия.
Дойде и нова изненада от през вчерашния ден - Вишеградската четворка бойкотира среща на Юнкер, президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разяснява, че в цяла Европа направиха голяма неточност, приемайки толкоз хора, които трансформираха културата й ", посочи Ниноваа.

 Европа да помогне на България и другите южни съседки за мигрантите, прикани еврокомисар
Европа да помогне на България и другите южни съседки за мигрантите, прикани еврокомисар

Това прикани еврокомисарят Гюнтер Йотингер

Според нея идва въпросът какви са опциите за решение на мигрантската рецесия и по какъв начин ще бъде непокътнат националният интерес на България.

" Ще послуша ли Борисов Меркел за следващ път и дали ще одобри мигрантите - 50 000 такива минали за пръв път през нашата граница ", запита Нинова.

Вицепремиерът Каракачанов й изясни, че позицията на премиера е ясна - той няма да подписва съглашение, с което България да се наводнява с незаконни мигранти .

" Малко късно се сетихте да говорите за незаконните, а аз доста се веселя, че част от евролидерите схванаха, това което ние приказваме отдава, че в България място за незаконни мигранти никой не е замислил и няма никакво желание да приема пари от други европейски страни, с цел да настанява мигранти ", сподели Каракачанов.

 Румен Радев: Политиката на отворени порти е нездравословна освен за Европа
Румен Радев: Политиката на отворени порти е нездравословна освен за Европа

В Словакия президентът изиска проект при влизане в Еврозоната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР