Депутати от парламентарната комисия по електронно управление и информационни технологии

...
Депутати от парламентарната комисия по електронно управление и информационни технологии
Коментари Харесай

Страх от кибератаки след решението за предоставяне на военна подкрепа за Украйна

Депутати от парламентарната комисия по електронно ръководство и осведомителни технологии показаха опасения, че българските институции още веднъж могат да станат обект на хакерска офанзива, откакто през днешния ден Народното събрание одобри решение да даде военна и военно-техническа поддръжка за Украйна, заяви Българска телеграфна агенция.
Прочетете още
„ Очаквам, че ще има втори опит за хакерски атаки “, съобщи по време на съвещание Божидар Божанов, народен представител от „ Демократична България “, заместник-председател на комисията и някогашен министър на електронното ръководство. Той уточни, че към момента уеб страниците на някои от институциите не са добре предпазени, което ги прави уязвими.

Въпросът за равнището на киберзащита на страната ни повдигна и Никола Димитров от " Възраждане ".

„ Колко ще бъдат мощни офанзивите не можем да предвиждаме, само че отбраната ни ще е непрекъсната “, увери от своя страна служебният министър на електронното ръководство Георги Тодоров, до момента в който отговаряше на настоящи въпроси пред депутатите от комисията. Министър Тодоров уточни още, че едно от най-големите провокации пред електронното ръководство е неналичието на фрагменти, защото добре квалифицираните експерти избират да се развиват в частния бранш, където заплащането е надалеч по-атрактивно.

„ Трудовият пазар е мощно стеснен. Намирането на фрагменти, които да работят за държавната администрация е мъчно “, уточни министърът. Тодоров увери, че министерството си сътрудничи с всички институции по тематиката за киберсигурността.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР