Депутати от парламентарната група на ДПС проведоха среща с представители

...
Депутати от парламентарната група на ДПС проведоха среща с представители
Коментари Харесай

ДПС обсъди с фармацевтичния бранш идеята за по-ниско ДДС на лекарствата

Депутати от парламентарната група на Движение за права и свободи организираха среща с представители на фармацевтичния отрасъл, на която я разисквано предлагането на партията за въвеждане на диференцирана ставка на Данък добавена стойност (ДДС) за медикаментите.


Причината за полемиката е търсеният вид, посредством намаляването на Данък добавена стойност върху медикаментите, да се понижи и тяхната цена за крайните консуматори.

„ Законите, които се одобряват без разискване с браншовите организации са най-неустойчивите и най-нетрайните, които постоянно се трансформират. Идеята на Движение за права и свободи се утвърждава от браншовите организации, като те обърнаха внимание и дадоха фокус върху медикаментите с лекарско наставление. Общо беше единодушието, че в случай че успеем да реализираме единодушие сред браншовите организации, обществото и политиците, ще пристъпим към на практика дейности и съответни законопроекти “, разгласи водачът Мустафа Карадайъ.
Той акцентира, че посредством това свое предложение Движение за права и свободи търси баланс сред фискалния и обществения резултат от него. По същата тематика от придвижването ще проведат поредност от срещи, като идната ще бъде с представители на браншовите организации на хлебопроизводителите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР