Депутати от парламентарната група на ДПС проведоха среща с представители

Депутати от парламентарната група на ДПС проведоха среща с представители ...

ДПС обсъди с фармацевтичния бранш идеята за по-ниско ДДС на лекарствата.


Депутати от парламентарната група на ДПС проведоха среща с представители на фармацевтичния бранш, на която я обсъдено предложението на партията за въвеждане на диференцирана ставка на Данък добавена стойност (ДДС) за лекарствата.


Причината за дискусията е търсеният вариант, чрез намаляването на ДДС върху лекарствата, да се намали и тяхната цена за крайните потребители.

„Законите, които се приемат без обсъждане с браншовите организации са най-неустойчивите и най-нетрайните, които често се променят. Идеята на ДПС се одобрява от браншовите организации, като те обърнаха внимание и дадоха фокус върху лекарствата с лекарско предписание. Общо беше съгласието, че ако успеем да постигнем съгласие между браншовите организации, обществото и политиците, ще пристъпим към практически действия и конкретни законопроекти“, обяви лидерът Мустафа Карадайъ.
Той подчерта, че чрез това свое предложение ДПС търси баланс между фискалния и социалния ефект от него. По същата тема от движението ще проведат поредица от срещи, като следващата ще бъде с представители на браншовите организации на хлебопроизводителите.

Източник: bnt.bg