Депутати от парламентарната група на БСП поискаха отговори от премиера

...
Депутати от парламентарната група на БСП поискаха отговори от премиера
Коментари Харесай

Гълъб Донев видя в протестите на БСП за минималната заплата манипулация

Депутати от парламентарната група на Българска социалистическа партия желаеха отговори от премиера Гълъб Донев за отхвърленото предложение за нарастване на минималната работна заплата на 850 лева Искането бе отправено по време на дебата по приемане на удължителния бюджет за 2022 година

Под претекст, че се плануват 12 млрд. евро разноски в бюджета, Румен Гечев се възмути, че се плануват и капиталови разноски за " самолети на чертежи ". Този капиталов план е псевдо разбиране, крият се единствено загуби, това не са капиталови разноски, няма по какъв начин да бъде подкрепено това огромно изтегляне на държавен дълг, обоснова се той.

Колегата му Борислав Гуцанов изиска служебният министър председател, който участва в залата, да каже за 12-те млрд. евро разноски.

Гълъб Донев отговори: " Много добре знаете какво съставлява този заем от 12 млрд. евро, той не идва в този момент и през днешния ден, били сте директни участници в гласуването му ".

Относно капиталовите планове той сподели, че са свързани с модернизацията на Българската войска.

Донев отхвърли удължителният бюджет на кабинета да не е обществен.

" 6.6% недостиг, актуализиране на пенсиите през октомври. Не разбирам за какво Народно събрание би трябвало да приема размер на минималната работна заплата, това е било постоянно било функционалност на Министерски съвет, след консултация със обществените сътрудници ", отговори на обвиняванията министър председателят. Гълъб Донев назова митингите на левицата " операция ".

Министърът на финансите Росица Велкова също изясни, че дългът се тегли за гарантиране на падежи, които предстоят за март месец за покриване на външни задължения.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР