Депутати от опозицията обявиха личните си мотиви да гласуват против“

...
Депутати от опозицията обявиха личните си мотиви да гласуват против“
Коментари Харесай

Опозицията: Само Луканов е имал повече министри, изчегъртаха „Младежта“ от ММС

Депутати от опозицията оповестиха персоналните си претекстове да гласоподават „ срещу “ държавното управление. Те разгласиха мнения в формалните си профили в обществените мрежи.

Екатерина Захариева, ГЕРБ: Само държавното управление на Луканов е имало повече министерства и министри

Гласувах срещу препоръчаната конструкция на Министерския съвет по доста аргументи. Никога през последните 32 години не е имало толкоз доста заместител министър-председатели. А по брой министерства и министри – честито сътрудници, единствено държавното управление на Луканов е имало повече, и то единствено с едно. И това нямаше да е от огромно значение, в случай че беше направено на кардинална основа и за възстановяване на работата на държавната администрация и по-добро ръководство, съгласуваност и надзор.  Само че нищо такова няма да се случи при структурата, която оферирате, сътрудници.

Прехвърлянето пък на организации, дирекции, сдружения, е цялостен миш-маш. Питам се за какво Агенцията по горите или Българската организация за сигурност на храните минават към министър-председателя – това е изцяло лишено от логичност? Дали не е единствено тъй като Министерство на земеделието попадна в квотата на неточния съдружен сътрудник?!

Заместник министър-председателят по дейно ръководство дали не беше основан отново тъй като част от министерствата попаднаха в различен неакуратен съдружен сътрудник, тъй като няма никаква логичност част от регистрите като Агенцията по кадастър или ГРАО или Търговския указател да са при него, а не където си бяха или под шапката на министъра на електронното ръководство. Защо в случай че задачата на този вицепремиер е да сплоти регистрите, единствено тези регистри се трансферират към него. И какво тъкмо ще прави тогава министъра на електронното ръководство.

Предложената конструкция ще блокира работата на миниум половината министерства за шест месеца при оптимистичен сюжети, ще раздуе политическите кабинети до невиждани висоти.

Красен Кралев, ГЕРБ: Назначиха младежи на значими управнически позиции, само че не помниха за всички  младежи в България

Днес гласувах срещу препоръчаните състав и конструкция на Министерски съвет, тъй като за първи път от 30 години младежкият бранш бе тотално неглижиран. В България младежите от 15 до 29 години са близо милион и 300 хиляди  - само че очевидно за уважаемите новоуправляващи тези хора нямат никакво значение.

Назначиха младежи на значими управнически позиции, само че не помниха за всички  младежи в България, които няма да получат съответна поддръжка. Вместо това взеха решение да „ изчегъртат ” младежта от държавните цели. Младежкият бранш беше безусловно заличен от името на Министерство на младежта и спорта, като не е ясно къде е изместен и дали изобщо ще го има.

Явно съгласно новото ръководещо болшинство въпросите за бъдещето на младежите не са значими?! Как тогава ще обезпечат младежкото развиване? Как ще обяснят на интернационалните сътрудници на България, че за първи път младежта е брутално изтрита от целите на страната?

2022 година бе оповестена за Европейска година за младежта – вместо България да продължи да се потвърждава като един от водачите в посока младежко развиване, новоуправляващите взеха решение да смажат този бранш. Дори и да оставят дирекция “Младежки политики ” в някой ъгъл някъде–фактът, че не включиха “младежта ” в името на нито едно министерство е позорен.

Това, че България има Европейски комисар за юноша, координатор по въпросите на Европейски Съюз за младежта, специфичен делегат на Генералния секретар на Организация на обединените нации по младежта, трябваше да им подскаже, че младежите са главен приоритет в световен мащаб. Явно не са съгласно наричащите себе си “промяната ”.

Бог да пази България!

Младен Шишков, ГЕРБ: И най-чаровната усмивка не може да ме убеди, че когато някой потвърдено е нарушил Конституцията, ще съблюдава законите

Гласувах против тази утопична сглобка, самопровъзгласила се за „ супер “ кабинет по няколко аргументи.

1. Юридически. И най-чаровната усмивка не може да ме убеди, че когато някой потвърдено е нарушил Конституцията, ще съблюдава законите на страната. Нас повече от десетилетия ни упрекват в какви ли не закононарушения против човечеството и все пак за 7-8 месеца не потвърдиха нищо. С цялата власт в ръцете си. А тези хора още с влизането си в политиката потъпкаха висшия закон.

2. Идеологически. Няма по какъв начин човек изповядващ християнските полезности и представляващ дясно консервативна идеология, да поддържа ляво демократично държавно управление, споделящо джендъризацията. От къде знам това ли - ами доста скоро ще го разберете.

3. Прагматични. Колкото и симпатични да са тези „ младежи “, те не са готови да ръководят страна. Да, имат тил и то какъв - зад тях стои най-мракобесната партия в историята на България. Партията поради която седем десетилетия сме на опашката на Европа. Има какво да научат. Определено.

4. Математически. Ще обърна внимание и на още един факт, който към момента не е видян от анализаторите. ПГ на Политическа партия. Всички вършат някакви кръчмарски сметки и считат едно число 67 за консолидирано. Но без кръчмаря. Защото колкото и умни, и красиви да са тези хора, те не познават нито политическата дисциплинираност, нито имат парламентарна просвета. Повечето от тях даже общински съветници не са били. Да не приказваме, че поръчките които бяха дадени преди изборите, директно рефлектират върху ползите на предприемачите измежду тях, както и на IT бранша. Любопитно ще бъде по какъв начин ще съумеят да ги убедят да поддържат хрумвания, които внезапно биха разрушили персоналния им житейски темп. Предстои да забележим.

5. Политически. Партии които са признали, че са изгубили изборите в този момент ще ни дават надолнище на живота. Партии, които бяха сложени от гласоподавателите в ъглите на Народното събрание. Хора, изгонени за корупция от своите, ще бъдат вицепремиери. Корупцията ще има нулева приемливост към корупцията. Оксиморон. В младостта си влязох в политиката, с цел да оказа помощ за откъсването на Българска социалистическа партия от държавната хазна. Така и стана. А днешните младежи, върнаха партията нанесла най-големи вреди на страната. На кон. На черен кон, през парадния вход.  Дано в миналото осъзнаят какво са създали.

6. Спортни. Когато изгубиш състезание, сядаш на скамейката, наблюдаваш по-добрите, учиш се и продължаваш да тренираш. А не даваш препоръки и не ръководиш тези, които са те победили.

7. Егоистични. Защото не искам да ме ръководи комсомола. Нито пък милицията. Нито ъпдейта на Бекапе. Още по-малко Юпитата-2.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР