Депутати от опозицията обявиха личните си мотиви да гласуват „против“

...
Депутати от опозицията обявиха личните си мотиви да гласуват „против“
Коментари Харесай

Опозицията: Само Луканов е имал повече министри, изчегъртаха „Младежта“ от ММС

Депутати от опозицията оповестиха персоналните си претекстове да гласоподават „ срещу “ държавното управление. Те разгласиха мнения в формалните си профили в обществените мрежи.

Екатерина Захариева, ГЕРБ: Само държавното управление на Луканов е имало повече министерства и министри

Гласувах срещу препоръчаната конструкция на Министерския съвет по доста аргументи. Никога през последните 32 години не е имало толкоз доста заместител министър-председатели. А по брой министерства и министри – честито сътрудници, единствено държавното управление на Луканов е имало повече, и то единствено с едно. И това нямаше да е от огромно значение, в случай че беше направено на кардинална основа и за възстановяване на работата на държавната администрация и по-добро ръководство, съгласуваност и надзор. Само че нищо такова няма да се случи при структурата, която оферирате, сътрудници.

Прехвърлянето пък на организации, дирекции, сдружения, е цялостен миш-маш. Питам се за какво Агенцията по горите или Българската организация за сигурност на храните минават към министър-председателя – това е изцяло лишено от логичност? Дали не е единствено тъй като Министерство на земеделието попадна в квотата на неточния съдружен сътрудник?!

Заместник министър-председателят по дейно ръководство дали не беше основан отново тъй като част от министерствата попаднаха в различен неакуратен съдружен сътрудник, тъй като няма никаква логичност част от регистрите като Агенцията по кадастър или ГРАО или Търговския указател да са при него, а не където си бяха или под шапката на министъра на електронното ръководство. Защо в случай че задачата на този вицепремиер е да сплоти регистрите, единствено тези регистри се трансферират към него. И какво тъкмо ще прави тогава министъра на електронното ръководство.

Предложената конструкция ще блокира работата на миниум половината министерства за шест месеца при оптимистичен сюжети, ще раздуе политическите кабинети до невиждани висоти.

Красен Кралев, ГЕРБ: Назначиха младежи на значими управнически позиции, само че не помниха за всички младежи в България

Днес гласувах срещу препоръчаните състав и конструкция на Министерски съвет, тъй като за първи път от 30 години младежкият бранш бе тотално неглижиран. В България младежите от 15 до 29 години са близо милион и 300 хиляди - само че очевидно за уважаемите новоуправляващи тези хора нямат никакво значение.

Назначиха младежи на значими управнически позиции, само че не помниха за всички младежи в България, които няма да получат съответна поддръжка. Вместо това взеха решение да „ изчегъртат” младежта от държавните цели. Младежкият бранш беше безусловно изтр
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР