Депутати от НФСБ са внесли сигнал до главния прокурор Сотир

...
Депутати от НФСБ са внесли сигнал до главния прокурор Сотир
Коментари Харесай

Депутати от НФСБ сезираха Цацаров за имоти на министър Ангелкова

Депутати от НФСБ са внесли сигнал до основния прокурор Сотир Цацаров с искане за инспекция на парцели на министъра на туризма Николина Ангелкова. Това разгласи пред публицисти в Народното събрание депутатът Борис Ячев, осведоми Българска телеграфна агенция.

Той посочи, че в общественото пространство се е появила информация за парцел, добит от Ангелкова на цени под пазарната стойност. От НФСБ желаят основният прокурор да разпореди инспекция за това по какъв начин са добити парцели на Ангелкова, дали има сходство или противоречие сред пазарна цена и цена на придобиване и какъв е произходът на средствата за придобиване на тези парцели.

Сигналът е импортиран през днешния ден от депутати на НФСБ, като се изключи ръководителя на партията Валери Симеонов, посочи Ячев.

" Подкрепяме казаното от премиера Бойко Борисов, че би трябвало да бъдат прилагани единни стандарти към всички представители на високите етажи на властта и считаме, че една сходна инспекция, според от резултата, може да оневини този който е проверяван, в случай че се потвърди, че няма законови нарушавания ", разяснява Ячев.

От НФСБ показаха задоволеност от реакцията на основния прокурор Сотир Цацаров във връзка с предписание на инспекции по въпросите с ръководителя на КПКОМПИ Пламен Георгиев, сина на шефа на Националната следствена работа Борислав Сарафов и брачната половинка на ръководителя на Върховен касационен съд Лозан Панов. Приветстваме тази бърза реакция, чакаме резултатите от тези инспекции, сподели още Ячев. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР