Депутати от ГЕРБ са внесли промени в Закона за пътищата,

...
Депутати от ГЕРБ са внесли промени в Закона за пътищата,
Коментари Харесай

Депутати предлагат да има уикенд винетки

Депутати от ГЕРБ са внесли промени в Закона за пътищата, съгласно които се вкарва уикенд винетка, която да важи от 12 часа в петък до среднощ в неделя
Промените дават законовата рамка, която да разреши за прилагане на пътищата в страната да се заплаща на база изминато разстояние - за рейсовете и камионите, и време за прилагане за леките и лекотоварните коли с обща маса до 3.5 тона.
Предложенията плануват електронните винетки да са с годност една година, три месеца, месец, седмица и уикенд, като те ще могат да се валидират и след датата на закупуване. От тях все още не съществува само тази за петък, събота и неделя. От предлагането наподобява, че е отпаднала концепцията да има и дневна винетка за леките коли, написа " Дневник ".
Цените не са посочени, като те би трябвало да се дефинира от Министерския съвет . Кабинетът ще реши и кои пътища да бъдат платени.
Предвидено е електронните винетки, както и пътните такси за изминато разстояние да могат да се заплащат по електронен път, с банкови карти, с карти за гориво, както и в брой в избрани пунктове. При тол-таксата е планувано тя да зависи от екологичната категория на транспортното средство.
Сред текстовете е записано, че купените след 16 август тази година винетки за товарни коли, рейсове и всички транспортни средства над 3.5 тона ще важат до август 2019 година Това евентуално допуска, че до тогава новият метод за заплащане на пътуването към този момент ще е въведен.
За винетките за леки коли е записано, че от 1 септември тази година те би трябвало да бъдат валидирани до 30 дни след закупуването им.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР