Депутати от ГЕРБ са внесли предложения за промени в закона

...
Депутати от ГЕРБ са внесли предложения за промени в закона
Коментари Харесай

Предлагат солидно намаление на глобите за нарушителите на здравните мерки - досега глобата за физически лица беше 5000 лева

Депутати от ГЕРБ са внесли оферти за промени в закона за изключителното състояние, измежду които оферират и съществено понижение на санкциите при нарушавания на ограниченията против разпространяването на ковид. Така те редактират личните си хрумвания за строги наказания, избрани в признатия на 20 март закон. Днес предложенията ще бъдат обсъждани и гласувани в правна комисия, с цел да могат в понеделник да бъдат дефинитивно признати на извъндерно съвещание на Народното събрание.

Досега санкцията за физически лица беше 5000 лв.. С поправката, която евентуално ще бъде призната, тя ще стане сред 300 и 1000 лв. при първо нарушаване и сред 1000 и 2000 лв. при наново. За юридически лица глобата беше 15 000 лв., а поправката планува да бъде понижена от 500 лв. до 2000 при първо нарущение лева и от 2000 до 5000 лв. при наново.

Тези санкции са за нарушавания като неспазване на рестриктивните мерки за посещаване на паркове, за скупчване на хора при физическите лица или за неспазване на ограничения в комерсиалните обекти при юридическите, а не са закононарушения.

Срещу глобите от 5000 лв. за имаше доста реакции, че са несъразмерни, както и че не на всички места могат да се ползват или наблюдават, нито контролът може да обхване всички извършители, напомня dnevnik.bg. Предложения за ремонти в закона сред първо и второ четене са внесли и други групи, а съвещанието на комисията е в ранния следобяд днес
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР