Депутати от ГЕРБ предлагат промени в Закона за МВР -

...
Депутати от ГЕРБ предлагат промени в Закона за МВР -
Коментари Харесай

ГЕРБ: Полиция да пази политиците, а не НСО

Депутати от ГЕРБ оферират промени в Закона за Министерство на вътрешните работи - Министерството на вътрешните работи “да реализира защита на чиновниците в органите на властта при съществуването на съответна застрашеност по отношение на реализиране на функционалностите им”. Такава корекция са внесли шестима депутати от ГЕРБ отпред с някогашния вътрешен министър Валентин Радев.

В момента това е работа на НСО, само че дебатът дали държавните гардове би трябвало да продължат да пазят политици и висши служители с изключение на президента, премиера, парламентарния началник и гостуващи държавници, се разгоря през декември. Поводът - следващият случай с автомобил на НСО, когато възпитаник бе блъснат в София от кола на службата, откакто водачът закарал до дома му секретар на президента.

Тогава от “Обединени патриоти” се заканиха да издигнат въпроса за свиване на обсега на охраняваните лица незабавно след новогодишната почивка, само че Движение за права и свободи реагираха първи. На 14 януари те внесоха промени в Закона за Националната работа за защита, с които се предлага народните представители, фамилиите на президента, премиера и ръководителя на Народно събрание и “други лица, свързани с националната сигурност”, за които има съответна застрашеност, да поемат сами разноските си за услугите на НСО.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР