Депутати от Държавната дума и руски политици говорят за смъртта

...
Депутати от Държавната дума и руски политици говорят за смъртта
Коментари Харесай

Предател, а не генерален секретар: руски политици говорят за смъртта на Горбачов

Депутати от Държавната дума и съветски политици приказват за гибелта на първия президент на Съюз на съветските социалистически републики Михаил Горбачов, оценявайки неговия принос в историята на света и страната. За разлика от западните страни, които пазят позитивни мемоари за някогашния руски водач поради ролята му за разрешаване на нуклеарното напрежение сред Съединените щати и Съветския съюз през 80-те години на предишния век, както и поради заслугите му за рухването на Желязната завеса, техните отзиви постоянно са доста разнообразни.

И по този начин, първият заместник-председател на Комунистическата партия на Руската федерация в Държавната дума Николай Коломойцев счита, че Горбачов е „ изменник, а не общоприет секретар “, който „ унищожи страната “ - Съюз на съветските социалистически републики.

Според РИА Новости Коломойцев смята, че генералният секретар е показал „ казус на изменничество от горната страна “, ставайки „ синоним на изменничество “.

В същото време депутатът от съветската Държавна дума Леонид Слуцки сподели по своя канал TG, че Горбачов „ сигурно е ослепителен политик “, който също е „ комплицирана и спорна историческа фигура “.

Според Слуцки той, като християнин, съжалява за Горбачов, само че също по този начин съжалява, че генералният секретар е имал пръст в процеса на разпадането на „ великата страна “, по време на перестройката и ерата на „ новото мислене “.

Слуцки означи, че тези „ процеси са в интерес на тези, които се стремят да изтрият Съюз на съветските социалистически републики от политическата карта на света “.

Депутатът Виталий Милонов, представен от ФАН, назова Горбачов „ знак на разпадането на Съюз на съветските социалистически републики “, който умря „ в годината на разрушаването на международния ред, разпадането на нашата Родина “.

Той изрази увереност, че сходно съвпадане не е инцидентно, тъй като обвиняванията и защитните думи в интерес на генералния секретар ще бъдат изказани от " съда на историята ".

Милонов допусна, че политикът не е „ загрубял изверг “, само че наследството му „ може да се съпостави с злополука, която даже Хитлер не е предизвикал на страната ни “.

Милонов изрази вяра в покаянието на един политик, който има право на Божията амнистия.

Ръководителят на Комитета по осведомителна политика на Държавната дума Александър Хинштейн в своя канал TG каза, че не споделя патоса на „ тези, които клюкарстват против тяло, което към момента не е охладено “. Той съобщи, че това, както и да се отнасят хората към Горбачов, " не е човешко и не е божествено ".

Той прикани в деня на гибелта на политика да се въздържат от оценки на активността му.

Владимир Путин пък изрази съболезнования във връзка гибелта на първия президент на Съюз на съветските социалистически републики.

„ Президентът Путин показва дълбоки съболезнования във връзка гибелта на Михаил Горбачов. Сутринта той ще изпрати съболезнователна депеша на фамилията и приятелите си “, цитира РИА Новости прессекретаря на президента Дмитрий Песков.

Припомняме, на 92-годишна възраст спря сърцето на първия и последния президент на Съюз на съветските социалистически републики. 

„ Михаил Сергеевич Горбачов умря довечера след тежко и дълготрайно боледуване “, оповестиха от Централната клинична болница.

Горбачов ще бъде заровен на Новодевическото гробище в Москва, в фамилен гроб до брачната половинка му. Това заяви за ТАСС осведомен с желанията родственици на политика.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР