Депутати от британската Консервативна партия ще гласуват против плановете за

...
Депутати от британската Консервативна партия ще гласуват против плановете за
Коментари Харесай

Как ЕС уби плана Чекърс

Депутати от английската Консервативна партия ще гласоподават срещу проектите за Брекзит на премиера Тереза Мей. Това споделя в изявление за пресата някогашният министър Дейвид Дейвис, който се отдръпна поради несъгласия с така наречен проект " Чекърс ". Опозицията в Народното събрание е срещу него. Тереза Мей срещна и съпротивата на европейските водачи на приключилата през вчерашния ден среща в Залцбург, разяснява английската преса.

 © фотоси: Българска телеграфна агенция
В края на срещата в Залцбург европейските водачи ненадейно оповестиха, че предложенията на Тереза Мей няма да проработят, написа " Гардиън " и съпоставя обстановката с устройване на засада. Мей трябваше да се бори, с цел да отбрани тактиката си за овакантяване на Европейския съюз, известна като проекта " Чекърс ", добавя английският вестник.


Тереза Мей, министър председател на Англия: Ако не бъде контрактувано съглашение, което е задоволително за Обединеното кралство, ние сме подготвени за Брекзит без договорка.
Как Европейски Съюз умъртви проекта " Чекърс " и направи обстановката за Тереза Мей от неприятна по-лоша, гласи заглавието на коментарен материал в " Дейли телеграф ". Начело на рецензиите застана Доналд Туск написа пресата.


Доналд Туск, ръководител на Европейския съвет: В проекта " Чекърс " има позитивни детайли, само че препоръчаната рамка за икономическо съдействие няма да проработи, тъй като това би подкопало основите на вътрешния пазар на Европейския съюз.
Френският президент Макрон даде да се разбере, че няма да одобри по този начин наречения " кьорав Брекзит " - при който въпросът бъдещото комерсиално съглашение на Англия с Европейски Съюз ще бъде контрактувано не преди, а след напускането ѝ на съюза.


Еманюел Макрон, президент на Франция: Предложенията в сегашната им форма са неприемливи, изключително в икономическата си част.
В чужбина проектът на Мей е подложен на критика като неработещ, а в самата Англия - като прекомерно слаб, отбелязва " Вашингтон пост ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР