Депутати на БСП и Възраждане настояха правната комисия на Народното

...
Депутати на БСП и Възраждане настояха правната комисия на Народното
Коментари Харесай

БСП и Костя Копейкин искат драконовски мерки срещу джигитите

Депутати на Българска социалистическа партия и " Възраждане " настояха правната комисия на Народното събрание да прегледа препоръчаните от тях промени в Наказателния кодекс, предвиждащи по-тежки санкции за пътни извършители, в това число при гибел на пътя.

Лидера на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова прикани ръководителят на Народно събрание Росен Желязков да включи в програмата на комисията измененията, импортирани от левицата.  Според нея е редно месец след конституирането си Народното събрание да проработи.

" Докога ще гледаме безучастно всеки ден по пътищата на България да се избиват хора от пияни и дрогирани безотговорни водачи. Прокуратурата си измива ръцете с Народното събрание, споделя - ми законът е неприятен, не можем тия хора да ги осъдим. Предложили сме да няма условни присъди, да се лишават моторни транспортни средства и благосъстоятелност. Хайде стига с това двуличие. Ако има воля в залата за същинска работа за българския народ, те могат да минат бързо, до момента в който те си играят игричките на болшинство сред първа и втора мощ. Предлагам да стартираме да вършим действителна работа. "

В предлагането на Българска социалистическа партия аналогично се оферират по-високи санкции за трафиканти на мигранти и отпадане на опцията за условни присъди.

От " Възраждане " оферират още конфискация на колите на открити пияни и дрогирани водачи, както и на техните шофьорски книжки. Петър Петров разясни:

" Временното лишаване не нарушава правото на лизингодателя, не нарушава правото на благосъстоятелност. То единствено препятства лизингополучателят да го употребява, само че защото е към момента привързан, да заплаща месените лизингови вноски и това ще му бъде като обица на ухото да се замисли дали другия път да кара с 200 километра в час на Околовръстното, да кара след три промила алкохол или да кара след коктейл от няколко вещества и да убие някой почтен човек.

Замислете се кое е по-важно - дали публичният интерес, или неговите лизингови вноски от няколкостотин лв. на месец, и мисля, че всички ще си отговорим на този въпрос по този начин, както е редно ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР