Депутати коментираха пред журналисти дали днес ще бъде избран председател

...
Депутати коментираха пред журналисти дали днес ще бъде избран председател
Коментари Харесай

Неизвестните за председател остават, Вежди Рашидов призова разумът да надделее над ината

Депутати разясниха пред публицисти дали през днешния ден ще бъде определен ръководител на 48-ото Народно заседание на влизане в Народното събрание.

Вчера направихме първата крачка, сподели Йордан Цонев от Движение за права и свободи и добави, че ръководител на Народното събрание би трябвало да бъде определен, с цел да тръгне работата с бюджета.

По думите му в този миг няма смисъл да се приказва за персони.

Надяваме се, че през днешния ден ще успеем да намерим решение, сподели Андрей Гюров от „ Продължаваме Промяната “, представен от Българска телеграфна агенция. От Политическа партия обявиха, че няма да издигат собствен претендент, а ще поддържат Българска социалистическа партия и кандидатурата на Вигенин. 

„ Българска социалистическа партия прави и невъзможното Народното събрание да има ръководител.Имаме лична кандидатура - допустима и консенсусна. Но очевидно под някакви други аргументи сътрудниците или не желаят да изберат ръководител, или желаят да се отиде на избори. Проблемът е, че ние ще отидем на изборите, само че не и гласоподавателите ”, сподели депутатът от левицата Георги Свиленски.

На журналистически въпрос дали е алтернатива да не се записват в залата, водачът на „ Български напредък “ Стефан Янев уточни, че ще го обсъдят. Има всевъзможни разновидности, добави той.

„ Демократична България “ ще запазим градивен звук и ще създадем всичко допустимо през днешния ден да приключим с  конституирането на Народното събрание, избор на ръководител, съобщи Надежда Йорданова от групировката.

„ За нас не е въпросът от кое място ще пристигна предлагането за името, а каква е формулата ”, сподели от своя страна Христо Иванов от Демократична България.

По думите му те са предложили посока на диалог за търсене на формула. „ Ние все още други лични решения, нито в друга настройка, не обсъждаме ", сподели Христо Иванов.

„ Идва тежка зима, това не са смешки, с които да се забавляваме на гърба на българския народ. Депутатите може да са добре тук, само че фактурата в последна сметка я заплащат българските жители ”. Това сподели в коридорите на Народното събрание преди старта на пленарното съвещание председателстващият Народно събрание Вежди Рашидов.

„ Тук, в Народното събрание, нито е мястото за ненавист, нито за развлечение. Всичко има една дребна граница, мине ли се тя - не е добре. И като зрели хора тук, се надявам малко разсъдъкът да проработи. Вчера имаше добра крачка на примирение, те схванаха, че са единствено национални избраници. Нека имат позиции, само че да не не помнят, че са на работа в услуга на хора. Няма смисъл да се върви още веднъж на тежки и скъпи избори, които отново ще се платят от хората.

Не художествена самоинициатива и домашни истории, предложи още най-възрастният народен представител.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР