Депутати коментираха пред журналисти дали днес, 21 октомври, ще бъде

...
Депутати коментираха пред журналисти дали днес, 21 октомври, ще бъде
Коментари Харесай

Ще бъде ли избран председател този път? Какво мислят депутатите

Депутати разясниха пред публицисти дали през днешния ден, 21 октомври, ще бъде определен ръководител на 48-ото Народно заседание на влизане в Народното събрание. То ще възобнови работата си от 10:00 часа. Трети ден депутатите ще се опитат да изберат ръководител на Народното събрание, откакто досегашните четири процедури бяха несполучливи.

" Вчера направихме първата крачка ", сподели Йордан Цонев от Движение за права и свободи и добави, че ръководител на Народното събрание би трябвало да бъде определен, с цел да тръгне работата с бюджета.

" Вчера зададохме добър звук с началото на по-нормални договаряния, тъй че се надявам, че през днешния ден ще успеем да намерим решение ". Това сподели пред публицисти на влизане в Народното събрание Андрей Гюров от " Продължаваме промяната " на въпроса дали през днешния ден ще се стигне до избора на ръководител на Народното събрание

" Днес няма да издигнем номинация. Надявам се, че през днешния ден ще успеем да намерим решение, към този момент показахме, че поддържаме Вигенин ", съобщи пред Българска национална телевизия Мирослав Иванов от " Продължаваме Промяната ".

Той разясни, че в Народното събрание се следи липса на разговор и на взаимни отстъпки в Народното събрание, визирайки ГЕРБ.

" Техен е задължението като първа политическа мощ да намерят поддръжка и болшинство за техния претендент ", добави Мирослав Иванов и отхвърли да разяснява държанието на президента Румен Радев.

Заставаме зад нашите оферти са всяка партия да предложи по двама от друга партия или да бъдат признати неофициални критерии въз основата на които да се дефинира един претендент към който политическите обединения могат да се обединят, добави Иванов.

На журналистически въпрос дали е алтернатива да не се записват в залата, водачът на „ Български напредък “ Стефан Янев уточни, че ще го обсъдят. Има всевъзможни разновидности, добави той.

„ Демократична България “ ще запазим градивен звук и ще създадем всичко допустимо през днешния ден да приключим с конституирането на Народното събрание, избор на ръководител ", съобщи Надежда Йорданова от групировката.

" Според мен ръководител би трябвало да бъде консенсусна фигура, която ще бъде определена не със 121 гласа и с дребна разлика, а много по-убедително. Такъв би трябвало да бъде определен и съгласно мен през днешния ден това ще се случи ". Това сподели пред БГНЕС на влизане в Народното събрание Владислав Панев от " Демократична България ".

На въпроса от коя парламентарна група би трябвало да е ръководителят на Народното събрание, Панев изясни, че това не е от толкоз огромно значение, само че е явно, че той няма по какъв начин да бъде от " Възраждане ".

" Идва тежка зима, това не са смешки, с които да се забавляваме на гърба на българския народ. Депутатите може да са добре тук, само че фактурата в последна сметка я заплащат българските жители ". Това сподели в коридорите на Народното събрание преди старта на пленарното съвещание председателстващият Народно събрание Вежди Рашидов.

" Тук, в Народното събрание, нито е мястото за ненавист, нито за развлечение. Всичко има една дребна граница, мине ли се тя - не е добре. И като зрели хора тук, се надявам малко разсъдъкът да проработи. Вчера имаше добра крачка на примирение, те схванаха, че са единствено национални избраници ".

" Нека имат позиции, само че да не не помнят, че са на работа в услуга на хора. Няма смисъл да се върви още веднъж на тежки и скъпи избори, които отново ще се платят от хората ", сподели още Рашидов.

Не художествена самоинициатива и домашни истории, предложи още най-възрастният народен представител.

Припомняме, че в четвъртък 48-то Народно заседание още веднъж не можа да избере ръководител. Политическите партии не съумяха да реализират консенсус и да се обединят към един претендент.

След " Продължаваме промяната ", ГЕРБ и " Възраждане " също отдръпнаха своите първични номинации и за поста останаха да се борят Йордан Цонев от Движение за права и свободи, Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия и новото предложение на " Възраждане " – Цвета Рангелова. Въпреки по-спойния звук на дебатите, резултатът остана същият – никой от претендентите не събра нужните гласове, с цел да оглави Народното събрание.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР