Депутати и служители в Народното събрание ще даряват безвъзмездно кръв,

...
Депутати и служители в Народното събрание ще даряват безвъзмездно кръв,
Коментари Харесай

Депутатите даряват кръв в благотворителна инициатива

Депутати и чиновници в Народното събрание ще подаряват безплатно кръв, с цел да насърчат повече хора да се включват в сходни начинания, съобщи БГНЕС.

Кръводарителската акция се провежда от Комисията по взаимоотношението с неправителствените организации и жалбите на жителите, взаимно с Комисията по опазването на здравето, Националният център по трансфузионна хематология и Българският червен кръст. Тя ще се организира през днешния ден от 9.30 до 13.30 часа в зала „ Запад " на Народното събрание.
Тази благотворителна самодейност в поддръжка и поощряване на кръводаряването има за задача да насочи вниманието на обществото към проблемите, свързани с обезпечаването на кръв и кръвни съставки, нужни за потребностите на опазването на здравето. С оглед увеличаващият се дефицит на доброволни и безплатни кръводарители е належащо да се усилва информираността за смисъла от даряването на кръв, което избавя живот.

В благородната идея се чака да се включат доста народни представители и чиновници от 44-то Народно заседание като по този метод ще бъде даден образец за поощряване, стимулиране и насърчаване на безвъзмездното и непринудено кръводаряване.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР