Депутати и симпатизанти на ГЕРБ се събират пред ГДНП в

...
Депутати и симпатизанти на ГЕРБ се събират пред ГДНП в
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Депутати и симпатизанти на ГЕРБ протестират пред ГДНП срещу ареста на Борисов

Депутати и симпатизанти на ГЕРБ се събират пред ГДНП в символ на митинг след ареста на водача на партията Бойко Борисов.

Сред присъстващите са Томислав Дончев, Данаил Кирилов, Христо Терзийски и членове от младежката организация на партията.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е арестуван за 24 часа. Той прекара нощта в Главна дирекция " Национална полиция ". По-късно следва да бъде разпитан.

Гледайте онлайн какво се случва пред ГДНП, както и реакции след ареста на Борисов от ефира на Българска национална телевизия тук:



Пиарът на партията Никола Николов съобщи, че сътрудници от цялата страна пътуват към София. Решението на Изпълнителната комисия от през вчерашния ден е " да притеглим оптимален брой членове, симпатизанти и жители, на които им пука за демокрацията в тази страна " да се причислят към митинг, които провеждат към 9.30 пред постройката на Министерски съвет.



Николов дефинира случилото се като " брутална политическа принуда, подхваната от ръководещите в страната - Кирил Петков, Бойко Рашков - противозаконни арести, арестувания ".

Каза още, че никой не знае това арест ли е какво е? Задържането на Борисов нощес по мрачно му наподобява на " шумкарските номера на Българска комунистическа партия ".

Попита още за какво този арест е откакто основният европейски прокурор Лаура Кьовеши си потегли от България. Попита дали тя има ангажименти с Кирил Петков. Николов удостовери още, че Севдалина Арнаудова също е арестувана.

Делян Добрев съобщи, че протичащото е неуместно.

" Да отвеждаш от у дома по нощите без пояснения, пред близки и родственици, се е случвало през 44-та, 45-та година ", сподели той. Ако оставим тази акция без отговор, кое подсигурява, че тези няколко отвеждания от нощес, няма да се трансфорат в хиляди. Добрев попита: " Какво се готвят да създадат ръководещите през днешния ден и на следващия ден, с цел да им би трябвало тази димка? Това е димка за да отвлече вниманието на обществото ".



По думите му това е обвързано с военния спор и се надява да не се окаже, че това отклоняване е било за " да ни вкарат във война, тъй като това се чува всеобщо в Интернет пространството ".

" Понеже не им харесва българската правосъдна система остава единствено да подреден един Народен съд ", сподели Добрев.

Зам-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев съобщи: " Целта на това, което се случва е хората да се опасяват, да не задават въпроси и наш дълг като политици и жители е да покажем, че не ние боязън ".



Определи протичащото се като драматургия и е определено тъкмо времето с визитата на Кьовеши у нас.

Не чака обвинявания и счита, че това е зле проведено и зле скалъпено. " Проблемите не се вземат решение, когато се прибере в ареста водачът на опозицията ", сподели той.

Адвокатът на Борисов Менко Менков съобщи късно нощес, че не става въпрос за следствие по еврофондове, а за следствие по сигнал на БОЕЦ, който е подаден в прокуратурата през декември предходната година. По това следствие първи е разпитан министър председателят Кирил Петков.

Сред арестуваните е и някогашният финансов министър Владислав Горанов. Очаква се такива дейности да бъдат направени против Севдалина Арнаудова.

От ГЕРБ отхвърлиха да е арестувана някогашната шефка на бюджетната комисия Менда Стоянова.

Очаква се по-късно денем да бъдат дадени публични изказвания от Министерство на вътрешните работи и прокуратурата дали ще се стигне до обвинявания.

ВСИЧКО ЗА ЗАДЪРЖАНЕТО НА БОРИСОВ И ПЪРВИ РЕАКЦИИ - ЧЕТЕТЕ
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР