Депутатът Явор Божанков току-що бе изключен от парламентарната група на

...
Депутатът Явор Божанков току-що бе изключен от парламентарната група на
Коментари Харесай

Скандал в БСП! Изхвърлиха Явор Божанков от парламентарната група, Нинова е бясна

Депутатът Явор Божанков преди малко бе изключен от парламентарната група на Българска социалистическа партия. Присъствалите единомислещо са дали своят вот за изхвърлянето му.

По-рано през днешния ден от парламентарната естрада Божанков разкритикува позицията на Българска социалистическа партия за изпращането на оръжия за Украйна.

Решението е значимо и алегорично и ще сложи България по пътя на своя цивилизационен избор, включи се той в хора на тези, които Българска социалистическа партия дефинира за „ Коалиция на войната “. Той уточни, че Русия ни е оповестила за неприятелска страна още преди да изпращаме оръжия. Това е тяхното отношение към нас, няма нищо общо нашето почитание към тях с това, че Русия е агресор. Тук делението на цивилизован и некултурен свят е същинско “, съобщи Божанков малко откакто Борислав Гуцанов разгласи, че всички страни са част от цивилизования свят.

„ Без да съм специалист в тази тематика съм склонен единствено с една теза. След време ще ни съдят по какъв начин сме дали своят вот. Такъв ден ще пристигна и ще има значение кой какво е споделил. С ясно схващане какви последици може да има тази позиция за мен, по какъв начин може да се разчете, съм уверен в едно, желая да остане в стенограмите – ще пристигна ден, когато ще приказваме кой е бил прав. Русия няма да завоюва тази война “, сподели Божанков под ръкоплясканията на болшинството и забележимото отегчение на Българска социалистическа партия.

Явор Божанков е част от гражданската квота на Българска социалистическа партия в Народното събрание. Той не бе склонен и с решението на алените да върнат хартиената бюлетина. И изненадващо изчезна по време на разискването на измененията в Изборния кодекс на второ четене в комисия и в пленарната зала. Стигна се до такава степен депутатите от другите групи да питат къде е и дали не е заточен в Сибир. Оказа се, че Божанков е на образование в Съединени американски щати.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР