Депутатът в Държавната дума от „Единна Русия“ Андрей Марков предложил

...
Депутатът в Държавната дума от „Единна Русия“ Андрей Марков предложил
Коментари Харесай

Пенсиите на руските депутати и чиновници остават тайна

Депутатът в Държавната дума от „ Единна Русия “ Андрей Марков предложил да се одобряват ремонти, задължаващи членовете на Съвета на федерацията и служителите да огласяват размера на своите пенсии, написа в. „ Комерсант “, представен от БГНЕС.
Авторът на законопроекта предлага при установяване пенсията на служител или народен представител да се разгласява нейния автентичен размер, а не сумата да се скрива зад думите „ еди-колко си % от месечната заплата “. Според Марков това подхожда на откритостта на властта и свързаната с това тематика за обществена правдивост. Депутатът допуска, ч „ златните парашути “ за държавните чиновници „ провокират мъчителна реакция в обществото “ и „ постоянно обрастват със спекулации “.
Само че сътрудниците на Марков не подкрепили самодейността му, а експертен съвет на Държавната дума не предложил плана да бъде импортиран в долната камара на Народното събрание, защото размерите на пенсиите и схемата за установяване на размера им са „ избрани “ в законодателството и „ са известни на всички “.
Бившият народен представител с три мандата в държавната дума 72-годишният Олег Куликов определил предлаганата норма като „ непотребна “: “не разбирам нейния смисъл. Нашите пенсии се дефинират от закона, а спомагателни приходи ние на процедура нямаме. Тези, които са работили два мандата, получават 40 и малко хиляди, тези с три мандата – 60 и малко хиляди. Къде е тайната? “.
В доста райони на Русия законодателството постановява спомагателни надбавки за локалните служители и депутати, вследствие на което те при обособени случаи могат да получават пенсии от над 200 000 рубли, получавани месечно. А такива неща постоянно предизвикат разисквания.
“Комерсант “ напомня, че през септември 2018 година някогашният вицегубернатор на Воронеж Юрий Агибалов излезе в пенсия, получавайки едновременно 23 вкупом 23 заплати, а по-късно се върна на работа. Това провокира скандал, намеси се прокуратурата, вследствие на което Агибалов се отдръпна от държавна работа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР