Депутатът от Земеделски съюз Александър Стамболийски Димитър Георгиев е решил

...
Депутатът от Земеделски съюз Александър Стамболийски Димитър Георгиев е решил
Коментари Харесай

Единият от отделилите се депутати от групата "БСП за България" се е върнал в нея

Депутатът от Земеделски съюз " Александър Стамболийски " Димитър Георгиев е решил да се върне в групата " Българска социалистическа партия за България ", макар че в края на предходната седмица неговата партия реши да излезе от обединението на левите партии. Това заяви през днешния ден по Би Ти Ви водачът на земеделската организация и втори напуснал народен представител Спас Панчев.

По неговите думи, това е станало през вчерашния ден, след диалог с водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Димитър Георгиев е оповестил, че замразява участието си в земеделската партия.

В отговор на въпрос, Панчев сподели, че с цел да няма спекулации, в петък ще поддържа вота на съмнение към държавното управление, под който се е подписал. Лидерът на Земеделски съюз " Александър Стамболийски " разгласи, че от 13 години партията е сътрудник на Българска социалистическа партия, само че с новото управление на левицата не са съумели да се схванат. " Те неглижират съдружните си сътрудници ", разясни Панчев.

Той изрази мнение, че Българска социалистическа партия не е обсъждала значимите въпроси на съдружен съвет с партньорските партии. Не били обсъждани и претекстовете за вота на съмнение към кабинета.

Връзката " Техноимпекс "

Спас Панчев подозира персонално отношение към него от Корнелия Нинова, което се придвижва и към Земеделски съюз " Александър Стамболийски ". Напрежението идвало от времето, когато той като началник на " Техноимпекс " е бил заменен от Нинова.

Панчев отхвърли да отговори непосредствено от кого е била назначена Корнелия Нинова, ни напомни, че това е станало по времето на ръководството на синята коалиция с министър председател Иван Костов, а както и в този момент, по този начин и тогава, назначенията в бордовете на държавните сдружения се правили от ръководещите.

На обвиняването на Нинова, че земеделците желаят да се явят сами на локалните избори против Българска социалистическа партия той изясни, че локалните избори са опция на дребните партии да имат свое посланичество в локалната власт и да получат спомагателна дотация. По думите му Български земеделски народен съюз получава единствено към 1% от дотацията на обединението към Българска социалистическа партия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР