Депутатът от Върховната рада на Украйна Сергей Шахов заяви, че

...
Депутатът от Върховната рада на Украйна Сергей Шахов заяви, че
Коментари Харесай

Украински депутат предупреди за заплаха от повторение на Чернобил

Депутатът от Върховната рада на Украйна Сергей Шахов съобщи, че в страната работят редица предприятия, в които съществува действителна опасност от екологична злополука.

В ефира на телевизия NewsOne той акцентира, че мащабите на злополуката в някои от тях, изключително в Запорожската АЕЦ, могат да бъдат съпоставени с повредата в Чернобил. Шахов уточни, че към него постоянно се обръщат работещи в такива предприятия и описват за разнообразни рискови обстановки, които пораждат поради неналичието на инспекции и надзор от страна на виновните за това органи.

„ По подобен метод те съставляват мини-Чернобил, бомба със закъснител. Екологичната злополука е на всяка крачка в Украйна “, предизвести депутатът.

Аварията в АЕЦ Чернобил се случи на 26 април 1986 година, когато избухна 4-и енергоблок. Общата повърхност на радиационното замърсяване в Беларус доближи към 46 500 кв.километра – към 23% от общата територия. В Украйна бяха нечисти 50 000 кв.километра в 12 области. От радиоактивното замърсяване пострадаха 19 съветски района с територия съвсем 60 000 км.километра и население 2,6 млн.души, напомня РИА Новости.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР