Депутатът от Продължаваме промяната Радослав Рибарски, председател на енергийната комисия

...
Депутатът от Продължаваме промяната Радослав Рибарски, председател на енергийната комисия
Коментари Харесай

Рибарски: Не знам посредника и цената на US газа

Депутатът от Продължаваме промяната Радослав Рибарски, ръководител на енергийната комисия в Народното събрание, не знаел името на медиатора при договорката с импорт на съветски газ от Гърция, нито пък цената, на която е контрактувана полутечен американски газ от Съединени американски щати, който съгласно началника му Кирил Петков, ще пристигна у нас с два кораба през юни.

Политиката на “Булгаргаз ” е съгласно обстановката и регистрира спирането и компенсирането  на доставките, сподели Рибарски, откакто президентът Румен Радев разгласи през вчерашния ден, че “политиката на “Булгаргаз ” е отвън икономическата и управническата логичност ”.

За повишаването на газа с 14% Рибарски сподели, че главната цел за месец май е била да бъдат обезщетени спрените доставки от “Газпром износ ”. Индикативните цени през идващите месеци се чака да се върнат към естественото, сподели ръководителят на Енергийната комисия.

Рибарски съобщи, че не знае коя е компанията – снабдител на полутечен газ от Съединени американски щати, нито на каква цена е контрактуван той.

А по кое време България ще бъде подготвена да се откаже от съветския нефт, Рибарски предвижда – година и половина – две.

Припомняме, че тъщата на брата на депутата Рибарски бе назначена неотдавна без конкурс за началник на Регионалния учебен инспекторат в Стара Загора. Лелята на културния министър Атанас Атанасов пък пое същия пост в Пловдив – отново без конкурс.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР