Депутатът от Продължаваме промяната Калина Константинова потвърди в кулоарите на

...
Депутатът от Продължаваме промяната Калина Константинова потвърди в кулоарите на
Коментари Харесай

Калина Константинова от ПП ще е вицепремиер за ефективното управление |

Депутатът от " Продължаваме промяната " Калина Константинова удостовери в коридорите на Народното събрание, че ще бъде номинирана за вицепремиер на ефикасното ръководство.

" Аз съм претендентът на Политическа партия за този пост - вицепремиер на ефикасното ръководство, което значи цифрова промяна на държавната администрация ", сподели тя.

Константинова разгласи още, че чака до петък да бъде подписаното съдружно съглашение:

„ Моята вяра е за петък. Мисля, че към този момент са останали напълно дребни елементи, само че това в действителност към този момент не е толкоз в ръцете на специалистите като мен. Оттук нататък е в ръцете на управническите органи на съдружните сътрудници, които би трябвало да събеседват, да ревизират и в случай че имат някакви терзания, и финални линии, които мислят, че би трябвало да се нанесат, да върнат назад връзката. “

Разочароващо мина най-малко за мен първият ден на 47-ото Народно заседание (НС). Надявам се да е последният ден, в който даваме този образец. Както виждате и днес продължава практиката на персонални нападки и обиди, процедурни хватки и сходни.

Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в коридорите на Народното събрание след края на днешното съвещание след откриването на Народно събрание в петък. 

По думите ѝ Българска социалистическа партия към момента не са свикали Национален съвет, защото първо желаят да уточнят всички елементи към съдружното съглашение със своите евентуални сътрудници. Нинова чака до края на деня да бъдат изяснени конкретиките. 

Тя изясни, че до този миг е решено “Продължаваме смяната “ да подписват съглашението настрана с всяка една от партиите в обединението, само че добави, че в случай че се стигне до общо сключване, то би било по-добре. „ Още от началото на воденето на диалозите ние декларирахме позиция, че е хубаво да има обща лидерска среща, всички да седнем по едно и също време да изясним противоречивите въпроси, а не просто да си препредаваме един на различен промени в съглашението. До този миг “Продължаваме смяната “ не са ни поканили на такава обща среща “, изясни Нинова.

От своя страна съпредседателят на " Демократична България " (ДБ) Христо Иванов удостовери, че обединението ще има трима министри в проектокабинета, като един от тях ще е и кандидат-вицепремиер:

" Според нас това е добре, тъй като по този начин може да избегне риск от феодализация на секторите. Коректно е да изчакаме мандатоносителя да разгласи структурата на състава на проектокабинета. Няма никакъв проблем да се събират хора дружно, въпросът е да е ясна логиката, че Демократична България поддържа " Продължаваме промяната ", а тя си обезпечава поддръжка и от другите нужни партии. "

Иванов добави, че всичко ще стане ясно от окончателния текст на съглашението, който ще бъде оповестен от мандатоносителя. Относно периодите за сформиране на държавно управление той разяснява: 

" Нямам прогноза по кое време ще се гласоподава държавно управление. Виждам, че има политическа логичност в това да се бърза, само че до каква степен ще съумеят да са бързи, не мога да предвиждам. "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР