Депутатът от Продължаваме Промяната Христо Петров, по-известен със своя артистичен

...
Депутатът от Продължаваме Промяната Христо Петров, по-известен със своя артистичен
Коментари Харесай

Ицо Хазарта: Мръсната машина може и трябва да бъде спряна

Депутатът от " Продължаваме Промяната " Христо Петров, по-известен със своя артистичен псевдоним Ицо Хазарта, окачестви измененията, признати в Изборния кодекс на второ четене в Правната комисия, са опит за противозаконна смяна на разпоредбите за гласоподаване и фалшифициране на резултатите от всички последващи избори.

В публикация в профила си във Фейсбук той разгласи, че довечера ще отиде на митинга пред Народното събрание, тъй като " мръсната машина може и би трябвало да бъде спряна ".

" Част от народните представители се подиграват извънредно гадно и безочливо с моя народ. Опитват се безусловно нелегално да трансформират разпоредбите за гласоподаване и да фалшифицират резултатите от всички последващи избори. Бързината, с която пробват да го създадат е показателна за желанията им.

Да се присмиваш и да подценяваш опциите на няколко милиона българи е отвратителна безочливост.

Да се изплюеш в лицата на над един милион българи в чужбина (след като си ги изгонил оттук) е закононарушение.
Като депутат моят дълг в Парламента е да застана против тази безочливост. Като човек и като българин - да отида през днешния ден в 18:30 часа на митинга пред Народното събрание.

Мръсната машина може и би трябвало да бъде спряна ", написа Ицо Хазарта в обществената мрежа.



По-рано денем пред парламента се проведе акция на " Изправи се.БГ " и " Системата ни убива "  срещу връщането на хартиената бюлетина. „ Демократична България ” и „ Продължаваме Промяната ” също обявиха по-рано, че готвят митинг пред Народното събрание.

Според двете партии „ Хартиената коалиция ” е прегазила Изборния закон, а ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия са направили „ атентат против свободните и почтени избори ”.

Депутатите гласоподаваха при започване на ноември на първо четене за връщане на хартиената бюлетина. Народното събрание утвърди със 125 гласа " за ", 100 " срещу " и без въздържали се импортираните от Корнелия Нинова от Българска социалистическа партия промени в Изборния кодекс.

Правната комисия удостовери и на второ четене, с 12 гласа „ за “ и 11 „ срещу “ гласуването при избори да се организира с хартиена бюлетина и машина. Заседанието стартира в сряда в 14: 30 ч. продължи през нощта и завърши в четвъртък сутринта.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР