Депутатът от Продължаваме Промяната Георги Гвоздейков напуска Народното събрание. Това

...
Депутатът от Продължаваме Промяната Георги Гвоздейков напуска Народното събрание. Това
Коментари Харесай

Депутатът от "Продължаваме Промяната” Георги Гвоздейков напуска Народното събрание

Депутатът от " Продължаваме Промяната " Георги Гвоздейков напуща Народното събрание. Това излиза наяве от седмичната стратегия за работата на Народното събрание. Прекратяването на пълномощията му на депутат е първа точка в дневния ред през днешния ден. Става ясно още, че е подал оставка на 14 юли.

" Продължаваме промяната " има доста дела, ходя на различен фронт ", сбит бе той пред " 24 часа " на въпрос какво е предизвикало решението му. Гвоздейков сподели, че ще оказва помощ като експерт за друга идея на Политическа партия.

На 7 юли от " Възраждане " го упрекнаха, че непозволено се е явил на конкурс за шеф на дирекция " Гражданска въздухоплавателна администрация ". Според Николай Дренчев той е кандидатствал за поста без нужния ценз, до момента в който е народен представител, бил назначен, пуснал си отпуск и траял да извършва функционалностите си на народен представител.

Малко по-късно от " Продължаваме Промяната " излязоха с опровергаване. Според тях Гвоздейков в действителност се е явил на конкурс, който е разгласен още преди старта на предизборната акция. " Впоследствие печели състезанието, само че не се явява в 14-дневния период, с цел да бъде назначен.

Според настоящата нормативна уредба, в случай че служителят не встъпи в служба или не постави клетва в този период, органът по назначението издава акт за назначение на идващия класиран претендент ", споделят още от Политическа партия.

И акцентират, че Гвоздейков не бил е народен представител, когато състезанието е разгласен, не е назначен за шеф на дирекция и е имал нужният ценз за присъединяване в състезанието. " Обвиненията на " Възраждане " са безспорни неистини. Когато приказваш за нещо, би трябвало да го провериш ", отвърна самият Гвоздейков през днешния ден.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР