Депутатът от Продължаваме промяната – Демократична България“ Божидар Божанов коментира,

...
Депутатът от Продължаваме промяната – Демократична България“ Божидар Божанов коментира,
Коментари Харесай

Божидар Божанов: Има няколко проблема в готвения проект за промени в Закона за мерките срещу изпирането на пари

Депутатът от „ Продължаваме промяната – Демократична България “ Божидар Божанов разяснява, че предложенията сред първо и второ четене имат неприятна популярност, тъй като през тях от време на време се „ промушват “ скандални ремонти . Според него несъмнено има и образци за противоположното като даде подобен във Фейсбук:

„ ДАНС готвят план за изменение в Закона за ограниченията против изпирането на пари и Министерският съвет го внася. Там, обаче има няколко казуса, два от които са следните:

  • изисква се от задължените лица (напр. банки), с изключение на инспекция в регистри, да събират и копия на истински документи, макар, че българският търговски указател има конститутивна функционалност за част от събитията – в случай че не са вписани там, значи не са се случили
  •  учредителните документи на сдруженията се планува да се съхраняват на адреса на ръководство, само че това пропуща опцията те да са електронни документи, съхранени на някой сървър.

С оферти сред първо и второ четене добавихме алинея, с която спестихме много администрация – за условия, вписани в Търговския указател, не се показват документи. А в случай че учредителните документи на сдружението са електронни, добавихме изречение, съгласно което е задоволително шефът да може да обезпечи неотложен достъп до тях.

Така спестихме разнасяне на много хартии на бизнеса, точно с оферти сред четенията. “

Акад. Денков предизвестява: Има заплаха „ други страни “ да се пробват да управляват държавните управления в България

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР