Депутатът от ПП ГЕРБ в област Благоевград Росен Желязков е

...
Депутатът от ПП ГЕРБ в област Благоевград Росен Желязков е
Коментари Харесай

Ще има ли област Благоевград председател на Народното събрание?! ГЕРБ номинира депутата Росен Желязков

Депутатът от Политическа партия ГЕРБ в област Благоевград Росен Желязков е номинацията на партията за ръководител на новосформираното национално заседание,разбра Struma.com. Водачът на листата Желязков, който за следващ път става народен представител от региона е обединил герберите в единна кандидатура. Ако останалите политически партии гласоподават предлагането на първата политическа мощ в страната, то за първи път в политическата история на района, ще има ръководител на Народно събрание от региона, което е добра оценка за работата на Политическа партия ГЕРБ в Пиринско.

Напоследък настойчиво се говореше, че Желязков ще оглави националното заседание или ще бъде министър в кабинет на ГЕРБ. Така мненията сочеха Росица Димитрова за възможен пети народен представител от Благоевград. Оглавявайки Народното събрание обаче Желязков не освобождава ново депутатско място. Припомняме, че Р. Димитрова завоюва близо 2 700 преференции на изборите на 2 октомври и отпадна от конкуренцията, без значение от положителната акция, която направи.

Преференциите и по никакъв начин не бяха малко за човек, който за първи път взе участие в сходно политическо съревнование. Припомняме, че през 2017-та година с 2 515 гласа Даниела Савеклиева стана народен представител. Тази година борбата за преференции сред самите кандидат-депутати в листата на ГЕРБ бе яростна. Изненадата бе Георги Георгиев от Сандански, който съумя да завоюва над 3 000 преференции и влезе в Народното събрание, дружно със Стефан Апостолов, Костадин Стойков от Петрич и Росен Желязков.
П. Попов

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР