Депутатът от ПП-ДБ и бивш вътрешен министър Бойко Рашков обвини

...
Депутатът от ПП-ДБ и бивш вътрешен министър Бойко Рашков обвини
Коментари Харесай

Бойко Рашков обвинява Калин Стоянов за връзки с ДПС

Депутатът от ПП-ДБ и някогашен вътрешен министър Бойко Рашков упрекна настоящия министър на вътрешните работи Калин Стоянов във връзки с Движение за права и свободи в изявление пред БНР. По думите на Рашков Стоянов е възстановил на работа в Министерство на вътрешните работи хора, които се занимават с противозаконна активност.

" Виждам по какъв начин лица, за които ние като политическо управление в Министерство на вътрешните работи получихме информация, че се занимават с незаконосъобразна активност и направихме нужното те да бъдат преместени на други длъжности или освободени от Министерство на вътрешните работи, в случай че става дума за корупция, незаконни похищения и така нататък, виждам по какъв начин в този момент, сега, по време на ръководството на министерството от министър Стоянов тези хора се връщат на работа. Тези хора бяха свързани с тези две партии, които сега по този начин ревниво поддържат министър Стоянов, което не прави чест на министерството и на него самия като министър ", уточни Рашков.

Той сподели още, че при ротацията на кабинета няма да поддържа държавно управление с мандат на ГЕРБ и в което Калин Стоянов би останал вътрешен министър. Бойко Рашков счита, че посредством поддръжка за Калин Стоянов Движение за права и свободи индиректно взе участие в изпълнителната власт:

Малко по-късно той схванал, че сегашният Министерство на вътрешните работи началник е посещавал централата на Движение за права и свободи. " Тази ревнивост, с която пазят министъра на вътрешните работи, приказва, че връзката е от дълго време и е много мощна ", съобщи депутатът. Той уточни още, че от Движение за права и свободи се гласят да вземат участие в регулаторните органи. " Въпреки че не претендират да имат министри в държавното управление, те, щом поддържат един или различен, това е действително присъединяване в държавното управление, въпреки и индиректно ", изясни тезата си Рашков.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР