Депутатът от ПП-ДБ Георги Ганев направи интересен коментар по злободневна

...
Депутатът от ПП-ДБ Георги Ганев направи интересен коментар по злободневна
Коментари Харесай

Ганев, ПП-ДБ: Бюджетът има шанс да успее

Депутатът от ПП-ДБ Георги Ганев направи забавен коментар по злободневна тематика.

А точно дали Асен Василев ще успее да събере 185 милиарда до края на годината, поради това, че най-големите ни експортни сътрудници като Германия са в криза, а българската стопанска система продължава да се забавя.

Какво ще се случи, в случай че Асен Василев не събере тези доходи и най-после се окажем с повишен недостиг в бюджета, попита госта си водещият на „ Твоят ден “.

Не можем да се окажем с повишен недостиг. Просто, в случай че приходите не идват, не би трябвало да се реализират избрани разноски. В този случай най-вероятно няма да бъдат направени някои от финансовите разноски. Относно стопански напредък, считам, че българската страна може да оказва въздействие върху него мощно лимитирано, отговори Ганев по Нова нюз.

Последва нов въпрос на водещия: Какво очаквате да се одобри до края на деня и смятате ли, че бюджетът е съответен и дава отговор на изискванията, в които се намираме сега?

Такова нещо като съответен бюджет не съществува. Въпросът е всички да са еднообразно недоволни, знаете добре тази приказка остаряла. Особено този бюджет, който първо преваля към този момент годината, второ, беше юридически извънредно бързо в доста къси сокове, и трето, взима за основа една макроикономическа прогноза, правена от предходното състезание, която всички знаем, че имаше потребност от промяна, само че нямаше време, добави Ганев.

Така че по доста линии този бюджет няма по какъв начин да бъде идеален. Въпросът е да свърши вероятното, а точно да държи фискален разсъдък с едни устойчиви бюджетни салда. Опитва се да го реализира, съгласно мен има доста сериозен късмет и да успее, сподели още Георги Ганев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР