Депутатът от партия Нова демокрация и бивш външен министър Дора

...
Депутатът от партия Нова демокрация и бивш външен министър Дора
Коментари Харесай

Дора Бакояни се обяви за специални отношения с Турция

Депутатът от партия „ Нова народна власт ” и някогашен външен министър Дора Бакояни предлага Европейският съюз да откри „ особено партньорство “ с Турция, в случай че Анкара одобри юрисдикцията на Международния съд в Хага за реализиране на съглашение по въпросите на континенталния шелф и изключителната икономическа зона (ИИЗ) с Гърция.

Изявлението е направено през вчерашния ден по време на събитие, проведено от „ Кръга от хрумвания за национална преустрояване ” – мозъчен концерн, учреден от някогашния вицепремиер Евангелос Венизелос.

Според Бакояни, Гърция би трябвало да разграничи своята изключителна икономическа зона от тези на Италия, Албания и Египет, написа „ Катимерини ”.

Тя декларира, че страната може да продължи да се придържа към досегашното статукво, което е било в основата на външната политика години наред.

Бакояни, която е сестра на премиера Кириакос Мицотакис и е известна с консервативните си възгледи, поддържа политиката на държавното управление да се стреми към дипломатическа изолираност на Турция, откакто Анкара подписа с Либия меморандум за морските си граници.

По отношение на турския президент Реджеп Тайип Ердоган Бакояни твърди, че „ неговият темперамент се е трансформирал през последните години ”, изключително след опита за прелом през 2016 година и несъмнено е „ човек, който приказва, каквото мисли ”. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР