Депутатът от парламентарната група на "Има такъв народ" Димитър Гърдев

...
Депутатът от парламентарната група на "Има такъв народ" Димитър Гърдев
Коментари Харесай

ИТН пита: Имал ли е Кирил Петков двойно гражданство

Депутатът от парламентарната група на "Има подобен народ " Димитър Гърдев е адресирал въпрос до министъра на външните работи Светлан Стоев, в който упорства Министерство на външните работи да отговори дали служебният министър на стопанската система Кирил Петков е имал двойно поданство все още на назначението му в служебния кабинет.

Гърдев се базира на медийни изявления в средствата за всеобща информация, в които се твърди, че министърът на стопанската система е имал канадско поданство, което в прорез с българското законодателство.

"Моля да бъде изяснено посредством публично питане към канадската страна или наличната информация в Министерство на външните работи дали гореспоменатите изказвания дават отговор на истината. Задавам въпроса си по отношение на императивната наредба на член 110 от Конституцията на Република България, че членове на Министерския съвет могат да бъдат единствено български жители. Ако се откри, че служебният министър на стопанската система и друго поданство кум момента на назначението му, то това ще е в прорез в Конституцията ", написа Гърдев във въпроса си до външния министър.

Въпросът на депутата е подаден на 11 август и би трябвало да получи вербален отговор от министър Светлан Стоев в пленарната зала на 20 август, по време на постоянния петъчен парламентарен надзор, демонстрира информация на интернет страницата на законодателната институция.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР