Депутатът от Обеднени патриоти Емил Димитров-Ревизоро призова търговците на горива

...
Депутатът от Обеднени патриоти Емил Димитров-Ревизоро призова търговците на горива
Коментари Харесай

За Емил Димитров стачките на търговците на горива са рекет

Депутатът от " Обеднени патриоти " Емил Димитров-Ревизоро прикани търговците на горива " да престанат да рекетират със стачки " страната. " Стигаме до прекаленост да пазиме хора, които не желаят надзор ", разяснява той в ефира на Би Ти Ви.

Коментарът му е за новия закон за горивата, който ускорява контрола върху тази активност. Той мина на първо четене и беше подсилен от всички парламентарни групи. Димитров акцентира, че към края на българското европредседателство " сезонът на стачките свършва " и добави, че в медиите е имало погрешни информации.

" Едното е, че комбайнерите и трактористите би трябвало да имат наложително висше обучение. Също по този начин няма условие за 3 млн. лева банкови гаранции на дребните бензиностанции ", добави депутатът.

По думите му измененията целят водачите и цистерните им да бъдат регистрирани, а от бензиностанциите единственото условие е да заявяват поръчителство на стойност 20 хиляди лева

Той подчертава, че само за търговците на едро, които съхраняват огромно количество гориво, има промени в закона и се плануват поръчителство от 3 млн. лева, само че и до момента към тях е имало условия.

" Искаме да се съблюдава законът за автомобилните транспорти и всеки камион да има уверение, че е кадърен да транспортира рискови товари и да има застраховки, както е в цяла Европа ", сподели още Димитров.

Законът планува фирмите, работещи на пазара с горива, да дават финансово поръчителство в интерес на министъра на стопанската система, с което да подсигуряват бъдещи обществени вземания. Въвежда се и специфичен регистрационен режим за компаниите, продаващи на едро и дребно горива, складиращи и транспортиращи нефтопродукти, както и търсещите петрол и природен газ. Те би трябвало да дават годишно поръчителство в размер до 500 хиляди лв. за петролните бази и хранилища.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР