Депутатът от Обединени патриоти Александър Сиди от квотата на ВМРО

...
Депутатът от Обединени патриоти Александър Сиди от квотата на ВМРО
Коментари Харесай

Депутат от ВМРО ще съди Марешки за клевета, дава парите за паметник

Депутатът от Обединени патриоти Александър Сиди от квотата на Вътрешна македонска революционна организация ще съди водача на „ Воля “ Веселин Марешки за клюка. Това съобщи самият Сиди в коридорите на Народно събрание, а мотивът е изказванието на Марешки по-рано денем, че Сиди е желал рушвет от 10 000 лв. от някогашен началник на Басейна дирекция в Пловдив Георги Семерджиев, написа Монитор.

Самият Сиди отхвърли изрично да е желал рушвет. Именно по тази причина е решил да съди Марешки, а парите ще даде за създаване на монумент на Тодор Александров в Пловдив. Дори ще напиша, че Марешки и Семерджиев са донори за паметника, добави депутатът. Сиди разясни, че марешки е коментирал тематиката още през октомври 2018 година. Именно по тази причина той е изискал информация от Министерство на вътрешните работи дали са постъпвали сигнали от името на Семерджиев против него, както твърди Марешки. Така на 2 ноември от Министерство на вътрешните работи дали отговор с писмо, че не са подадени сигнали от Семерджиев. " Най-логичното е, в случай че имаш проблем, да се обърнеш към Министерство на вътрешните работи и прокуратурата ", разяснява Сиди. Според него Марешки има фиксация по отношение на патриотите и " съществени психиатрични проблеми ". " Когато вместо политик или аптекарски пост, се изживяваш като прокурор, евентуално имаш проблеми и смяташ, че си някаква друга персона ", добави депутатът.

Междувременно в декларация от парламентарната естрада Марешки още веднъж скочи против вицепремиера Красимир Каракачанов поради случая във Войводиново. По думите му патриотите слагат на карта етническия мир в България, с цел да вдигнат личния си рейтинг. Езикът на омразата няма да докара до нищо положително, съобщи Марешки. Той акцентира, че от " Воля " се опълчват на езика на омразата, който би могъл да сътвори проблем с непредвидими последствия. „ Хора, които са подготвени да създадат незаконна група за продажба на българско поданство, не могат да схванат какво им приказваме ние от " Воля " и защо си мислят българските жители “, означи Марешки, визирайки за свадите към Агенцията за българите в чужбина и следствието за разпределяне на БГ поданство.

В отговор Юлиян Ангелов от „ Обединени патриоти “ упрекна Марешки, че популяризира неистини и тиражира клюки.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР