Депутатът от „Има такъв народ” проф. Николай Радулов, бивш секретар

...
Депутатът от „Има такъв народ” проф. Николай Радулов, бивш секретар
Коментари Харесай

Ченге от кариерата разкри откъде са пачките с €500 в чекмеджето на Бойко Борисов

Депутатът от „ Има подобен народ” проф. Николай Радулов, някогашен секретар на Министерство на вътрешните работи по времето на Иван Костов, позволява, че в чекмеджето на Бойко Борисов са снимани пачки с евро по 500 от парите, които му е дал Васил Божков.
В предаването на Нова телевизия „ Здравей, България “ той съобщи тази заран: „ Аз няма да се учудя, в случай че в този момент при инспекцията се окаже, че банкнотите, на които се виждаха номерата, се окажат, че са от тези, които бяха към 68 милиона, за които Васил Божков твърдеше, че е дал на по този начин наречения Влади (Горанов – б.р.). “
Той изясни, че когато се дават такива суми, още при поръчката им се оповестява ДАНС – това е по Закона за ограниченията срещу пране на пари. „ Когато се теглят тези пари, те са в пачки, подредени по номера. Така може да се разбере от тази партида ли са или не.
Банката не може да няма списък тази партида от коя серия е. Това са нови банкноти, които се вземат от хранилището на Българска народна банка и се дават. Там те са по списък и по серии. С лекост ще се откри по кое време са взети от Българска народна банка, на кого са дадени, по кое време са дадени. “
Според него ще бъде изяснено дали от тези или от някои други огромни прехвърляния са парите.
„ Аз не се колебая, че с изключение на от тези случаи, за който знаем – за 68-те милиона кеш и за 54-те милиона, които освен това са се давали в продължение на 18 месеца, – първо, не се колебая, че е имало и доста други такива случаи.
Второ, не се колебая, че и банките са си изпълнили задължението, тъй като знаят, че при несъблюдение на задължението стават уязвими и може да им се отнеме лицензът “, сподели депутатът.
Според него активизирането на прокуратурата по този проблем не е откровено, а е реплика, тъй като следва ремонт на цялата прокуратура. По думите му „ в настоящия си тип тя е йерархична конструкция, която е употребила модела на руската прокуратура от едно време и не е мръднала оттова. Това не е съвременен модел.
Това е модел, който дава извънредно доста власт на този, който е на върха – основния прокурор”, разяснява той.
„ Според мен отстраняването на основния прокурор Иван Гешев е въпрос на време. Не се наемам да кажа дали това ще е след два или три месеца, само че ще стане в обозримото бъдеще”.
„ Ще има такива промени, които би трябвало да подсигуряват на всички, че който и да заеме тази позиция, да няма такава власт и да не може да докара прокуратурата до неуместното състояние да се конфронтира с целия държавен апарат”, уточни Николай Радулов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР