Депутатът от ГЕРБ Тома Биков остро реагира във Фейсбук срещу

...
Депутатът от ГЕРБ Тома Биков остро реагира във Фейсбук срещу
Коментари Харесай

Тома Биков: „Демократична България“ да оттегли подкрепата си за Тома Белев след антисемитска реплика


Депутатът от ГЕРБ Тома Биков остро реагира във Facebook против антисемитската позиция на претендента за общински консултант от „ Демократична България “ Тома Белев.

„ Въпросът дали Белев знае какво прави и приказва към този момент не е единствено негов проблем, само че и на групировката, която го е номинирала за избирателен пост “, написа депутатът.

По-рано през днешния ден от антисемитското обръщение на Белев се възмути депутатът Александър Сиди. Самият той от еврейски генезис, Сиди прикани Белев да се извини, поради грозната засегнатост

Ето цялата позиция на Тома Биков:

„ Най-евтино са пътували евреите в конските вагони – изцяло гратис “. Това е написал претендентът за общински консултант от „ Демократична България “ в София Тома Белев по време на полемика във фейсбук. Не знам какъв е подтекстът на това изявление. Не желая да знам. Защото няма значение. Ако е било смешка не е смешно. Ако е било мотив в спор е още по-зле.

Проследих единствено последващата полемика, в която Белев беше убеждаван с рационални причини да се извини за нелепостта, която е написал и той изрично отхвърли да го направи. Не зная дали е антисемит, само че явно е малоумен и приказва с възприятие за безпогрешност. А всички антисемити са глупави и приказват с възприятие за безпогрешност. Затова в тази ситуация нелепостта не е опрощение. Още повече, когато идва от човек, който заема място в листата на Демократична България – групировка, която има искания да съставлява най-умните хора в обществото.

Въпросът дали Белев знае какво прави и приказва към този момент не е единствено негов проблем, само че и на групировката, която го е номинирала за избирателен пост. „ Демократична България “ е демократична групировка. Тя е извънредно сензитивна към сходни глупави, а и рискови изявления. Сигурен съм, че в случай че изявлението на Белев беше направено от представител на друга партия, „ Демократична България “ към този момент щеше да е заела ясна позиция. В случая с Белев, заемането на сходна позиция обаче е още по-важно. Защото става въпрос за човек, който съставлява концепциите, вижданията, а за какво не и „ възприятието за комизъм “ на Демократична България.

Лично аз, чакам ДСБ, Да, България и „ Зелените “, дружно и поотделно да отдръпват поддръжката си за Белев и по този метод да покажат, че не мерят антисемитизма с друг критерий. В противоположен случай, трите партии ще изгубят легитимност да приказват по тези въпроси.



А ето какво разяснява дипломатката и писателка Леа Коен по тематиката:

„ Извинявам се, че се въвличам на непозната стена, само че Вашата имитация ми беше десетократно сигнализирана. Тя е в действителност извънредно неуместна. Освен това е и погрешна. За депортирането на всеки евреин до Треблинка българското държавно управление заплаща по 100 райхсмарки ( в началото са поискани 250) на германците, защото интервенцията се назовава “ пречистване от евреи” ( Judenrein). Парите са събрани от иззетото еврейско имущество, т.е. евреите сами са платили депортацията си. Тя е ръководена от Александър Белев, комисар по еврейските въпроси. При толкоз доста конфузии в една неуместна имитация, би трябвало да се извините на хора като мен. 58 души от моето семейство са отпътували с тези вагони. Репликата ви е в действителност оскърбителна. “
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР