Депутатът от ГЕРБ Тома Биков коментира в студиото на предаването

...
Депутатът от ГЕРБ Тома Биков коментира в студиото на предаването
Коментари Харесай

Тома Биков: Готови сме да играем и на 1 лев субсидия. Холандия има много по-големи проблеми от българите за миграцията

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков разяснява в студиото на предаването " Плюс Минус " по " Нова телевизия " настоящите тематики от политическия живот в България. Първата от тях бе за предлагането на управляваата партия да се понижи партийната дотация от 11 на 1 лев.

" На нас ни омръзна да ни упрекват в това, че по някакъв метод дефинираме разпоредбите на играта, че го вършим за себе си. Партиите имат потребност от дотации, с цел да не бъдат подвластни от някакви олигарси. Но ни нападат, че това устройвало единствено нас. Ние можем да играем и не с 11 лв., а с един лев. Хайде да забележим другите кактво ще кажат, тъй като са огромните борци за истина. Днес чуваме сътрудници от Българска социалистическа партия, че това било спешен пиар. Ама ние не сме в рецесия, спечелихме изборите преди 10 дни. Нямаме желание да понасяме сами всичко, да стоим като едни стожери, надали не на партийното финансиране, всички останали да са срещу това, или най-малко по този начин да приказват, и единствено ние да бъдем в позицията да сме едни неприятни хора, които взимат парите от народа и си ги раздават на себе си. Аз не мисля, че това е по този начин. Финансирането в ГЕРБ се харчи много целево. За разлики от по-голямата част от партиите ГЕРБ води същински партиен живот и аз постоянно съм посетител и на семинари и на партийни мероприятия ", сподели той.

Биков разяснява и думите на холандския външен министър Стеф Блок, който сподели, че България към момента не е подготвена да бъде призната в Шенген. " Двоен стандарт. Според мен, поради вътрешно-политическото говорене в Холандия и основаване на някаква суматоха, че надали не българите ще им бъдат най-големия проблем. Аз мисля, че Холандия има доста по-големи проблеми от българите във връзка с миграцията. Имат голям проблем, за разлика от България. Ние сме най-добре справящата се страна за запазване на границите. Има други шенгенски страни, които се провалят в това начинание. Защо холандският министър не разяснява и тях? Аз считам, че Шенген има потребност от промяна. Това не го споделям единствено аз, споделят го и в Европа. Но в случай че няма обединен аршин, по който една европейска страна може да се интегрира в Шенген, то Шенген е неефикасен. Какъв е критерият? Ние сме подложени на непрекъснат мониторинг за разлика от други страни, които иматт като нашите проблеми. Това наблюдаване ни кара да сме даже по-стриктин от други страни, които са по-назад в някои връзки от България ", съобщи Биков.

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР