Депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов предлага поредни промени в Закона

...
Депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов предлага поредни промени в Закона
Коментари Харесай

Промени в закона ще позволяват на автобуси и тролеи да карат по линиите на трамваите

Депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов предлага следващи промени в Закона за придвижване по пътищата, които да разрешат на транспортните средства от градския превоз да карат по линиите на трамваите и регламентират режимът на пренасяне с паяк на блокираните със скоби коли. С редакцията на алинея първа на член 19 се дава право на водачите на рейсове и тролеи да карат по разположените на пътните платна трамвайни релси.

С редакция на алинея втора на члена пък се задължават останалите водачи да освободят релсите освен при задаването на трамвай, само че и при идването на транспортни средства на градския превоз. Като претекстове за желаната смяна, Станислав Иванов показва, че по този начин ще се понижи времетраенето за напредване в огромните градове и ще се усъвършенства сигурността на пасажерите.

Второто предложение за смяна от депутата от ГЕРБ е за член 171, в който категорично се показва, че закопчаните със скоби транспортни средства в зоните за платено паркиране, се реалокират пренудително след края на работното време на съответната зона. В претекстовете за желаната смяна Станислав Иванов показва, че в този момент не е тъкмо записано по какъв начин да се постъпва, когато лидер не заплати за паркиране, а колата му спри блокирана. Към момента казусът се решавал с подзаконови нормативни актове на локално равнище.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР