Депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски коментира изминалата гореща седмица. Тя стартира

...
Депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски коментира изминалата гореща седмица.
Тя стартира
Коментари Харесай

Депутатът Гърневски се нахвърли срещу опозицията: От първия ден стрелба, фалшиви новини, обвинения и вот на недоверие…

Депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски разяснява миналата гореща седмица.

Тя започва с изключителното съвещание на парламентарните комисии по вътрешни работи и финанси. След това пристигнаха и рецензиите на президента Румен Радев, отправени по време на доклада му за първата година на „ Дондуков 2 “, че парламентарната република атрофира. Те бяха последвани и от вота на съмнение на тематика корупция към държавното управление. След това пристигна и решението на ГЕРБ да се отсрочи приемането на Истанбулската спогодба и да продължи разяснителната акция по нея. Причината стана опълчението против нея, като в него се включи и Светият синод. Имаше даже молебствия Народното събрание да не приема Конвенцията, съобщи novini.bg

Във връзка с обвиняванията на опозицията за неналичието на битка с контрабандата, Гърневски съобщи, че през годините ясно се вижда триумфът на страната. “Приходите от контрабанда се покачват. Стана ясно, че се работи. Това отново се оказа подправена вест и опит на опозицията за дискриминация на ръководещите “, сподели той.

Гърневски е безапелационен също, че опозицията не е извадила и един изчерпателен мотив за вота на съмнение към кабинета „ Борисов 3 “. „ Пак се вадиха неща от вестниците. Вотът беше финалът на 9-месечните опити на опозицията да дискредитира Народното събрание, да се опита да докара до дестабилизация при започване на Председателството ни, да има предварителни избори. Абсолютно несъстоятелно бе държанието на опозицията. Делян Добрев доста добре потвърди, че крадецът вика дръжте крадеца “, сподели депутатът.

Той разяснява и речта на Румен Радев, само че с ангажимента, че по принцип заобикаля да го прави от почитание към президентската институция. „ Съжалявам, че не е прочел или даже да е прочел, не е схванал какво е Народното събрание по Конституция. Нещата са обикновени и може би децата в началното си обучение научават по какъв начин действа една парламентарна република. Не знам кой написа речите му, само че с тях се появи доста ниско схващане “, съобщи Гърневски.

На въпрос дали опозицията е градивна Спас Гърневски съобщи, че опозицията два пъти по този начин и не съумя да вкара гол. А това приказва какво е доверието на хората, изясни той. Гърневски подсети триумфите на България „ Те са безспорни. Само за 7 – 8 месеца след старта на кабинета „ Борисов 3 “ във вътрешен проект икономическия стабилитет е потвърден. Това, което стана 2017 година – 100 милиарда Брутният вътрешен продукт с очакване да стигне 106 – 107 милиарда потвърждава, че всичко, което е дало обещание държавното управление в края на мандата му ще се извърши. Ако се извърши всичко, няма по какъв начин да не продължи да бъдат подкрепяни държавни управления на Бойко Борисов. Външната политика на България е също извънредно сполучлива. България и Борисов са моторите на извънредно огромни процеси “, сподели депутатът.

„ Вместо да се обединим и да гоним задачите дружно, една минута толеранс не дадоха на Борисов, а се почна с подправените вести. „ От първия ден пукотевица, подправени вести, обвинявания и финалът избор на съмнение за корупцията “, добави още Гърневски. Във връзка с Истанбулската спогодба, депутатът от ГЕРБ призна, че има паника в обществото. Според него повода е неналичието на една добра разяснителна акция. „ Затова в този момент би трябвало да продължи дебатът в обществото и да се изчистят всички тематики, които пораждат боязън “, изясни Спас Гърневски и съобщи изрично, че Конвенцията би трябвало да бъде призната. „ Може и месец, месец и половина да ни отнеме да убедим хората, че няма нищо ужасно. Няма малоумни хора, които ще слагат обществото пред някакви провокации “, сподели още той.

Гърневски приключи с откъс от стихотворение на българския стихотворец Добромир Тонев: „ България не е в сърцето на Европа, само че е част от нейното сърце “.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР