Депутатът от ГЕРБ Петя Аврамова, която беше предложена от премиера

...
Депутатът от ГЕРБ Петя Аврамова, която беше предложена от премиера
Коментари Харесай

Депутат, свързан с аферата `Пешко от Козлодуй`, става министър

Депутатът от ГЕРБ Петя Аврамова , която беше препоръчана от премиера Бойко Борисов за министър на районното развиване и благоустройството, е косвено обвързвана с аферата " Пешко от Козлодуй ". Разследване на OFFNews по случая тогава сподели, че някогашния началник на защитата в АЕЦ " Козлодуй " Пешко Караджов, който беше уволнен поради абсурден видеоклип, е непосредствен с депутатката Аврамова.
 Кандидатът за вътрешен министър – повдигнат в Министерство на вътрешните работи от държавното управление на Орешарски   Шеф в АЕЦ заплашва: Ще те срина до земята. Утре няма да бъдеш служител на реда (видео)
Преди малко повече от година във Facebook беше публикувано видео, от което излиза наяве, че Караджов заплашва служител на реда с уволняване. Причината - униформеният си " разрешил " да глоби другар на шефа на защитата на АЕЦ-а за това, че кара пил. " Ти служител на реда няма да бъдеш. Бъди сигурен, подсигурявам ти, че няма да бъдеш служител на реда. Поне в това, което аз подписвам... аз подписвам контракт ", декларира Караджов, имайки поради, че от него зависят заплатите на униформените, които са ангажирани с защитата на АЕЦ-а. После следват обиди и други закани. 

Както стана ясно, казусът е потулен от прокуратурата. След намесата на премиера Бойко Борисов енергийният министър Теменужка Петкова разпореди Караджов да бъде отхвърлен от поста си. Малко по-късно обаче съдът го възвърне на работа с претекста, че е уволнен непозволено.

Каква е връзката на Караджов с Аврамова - той е кум на сестрата на депутатката от ГЕРБ Петя Аврамова. Фактът беше доказан публично през юли 2017 година от шефа на пресцентъра на парламентарната група на партията Никола Николов . Тогава той отхвърли молба за изявление с депутатката във връзка абсурда с Пешко Караджов, само че предложи да бъде медиатор сред OFFNews и Аврамова. Той в началото отхвърли информацията, че Караджов е кум на Аврамова, а след заложен въпрос дали не е кум на сестра ѝ, отговорът беше, че е бил " кум на сватбата на сестра ѝ ". 

Аврамова е народен представител от ГЕРБ от врачанския регион. През август 2017 година, в качеството си на член на комисията по енергетика в Народното събрание, тя участва на церемонията по изграждането на Национално вместилище за ниско- и средноактивни радиоактивни боклуци в АЕЦ-а.

Аврамова регионален координатор на ГЕРБ във Врачанско, била е ръководител на Общинския съвет Враца (2011-2013 г.) и заместник-кмет по устройство на територията, общинска благосъстоятелност, строителство и екология във Враца през  2009-2011 година Нейната съпартийка Хенриета Георгиева, която в този момент е общински консултант във Враца, е брачна половинка на Тодор Георгиев - директен шеф на Пешко Караджов в АЕЦ-а. По неофициална информация тя също работи в АЕЦ-а на управителна служба. 

Понастоящем Петя Аврамова е зам.-председател на комисията по районна политика в Народното събрание.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР