Депутатът от ГЕРБ Любен Дилов-син разкрива пред ПИК подробности за

...
Депутатът от ГЕРБ Любен Дилов-син разкрива пред ПИК подробности за
Коментари Харесай

Любен Дилов-син разкри разговори с депутати на Киро и Асен за създаване на експертен кабинет

Депутатът от ГЕРБ Любен Дилов-син разкрива пред ПИК детайлности за напрежението в Народното събрание и следващите неистини на Кирил Петков и компания.

„Кирил Петков и Асен Василев от дълго време не бяха идвали в Народното събрание. И като прибавим нервността на краткотрайно председателстващият“, съобщи Любен Дилов-син, а водещата на ПИК ТV разясни, че става дума за Мирослав Иванов и попита да не би годеницата му Лена Бориславова да го е напуснала.

„Напротив, в случай че го беше напуснала, щеше да се успокои“, пошегува се той.

Фактът, че за 9 месеца се теглят 9 пъти заеми е безспорен. Очевидно има проблем с финансите на държавното управление и на страната. Има и огромно разминаваме в тези числа. Сумата, която твърди, че Кирил Петков е дадена на бизнеса, е четири пъти по огромна от тази, която самият бизнес твърди, че е получил Къде отидоха тези 3 милиарда лева, попита Любен Дилов-син.

„Нямам отговор къде отиват тези пари. Огромният запас, който се натрупа в този фонд за енергийна взаимопомощ, аз не мога да се схвана за какво не се връща в бизнеса. Да не би той да е очакван за присъединяване на страната в този референдум с „Джемкорп“, попита той.

По думите му в България няма да има американски реактор. В Европа няма подобен, няма да има и в България.

Според него разходката до Вашингтон е била главно пиар разходка. „Египетският дипломат сподели, че имат газ и са подготвени да ни продават. Египет е доста по-близо от Съединени американски щати. Те чукат на вратата ни и чакат единствено някой да им отвори“, добави депутатът от ГЕРБ-СДС.

„Трябва да стигнем до общо схващане. Все повече в главите на хората се върти концепцията за експертен кабинет в този парламент. Хубаво, тези ще ги пометем, но какво вършим след това“, зададе въпрос Любен Дилов-син.

„Участвал съм в диалози на персонално равнище даже и с представители на „Продължаваме промяната“, разкри той.

По думите му от ГЕРБ чакат най-малкото опрощение за арестите на Борисов, Горанов и Арнаудова. Все отново Дилов-син посочи, че може би е рано още за обществени диалози за експертен кабинет, само че това е единственият вид сега.

Според него това е единственият вид за устойчиво ръководство.

„Очевидно тук оставка няма да се хвърля. Сигурен съм, че оставки няма. Надявам се ръководещите да чуят транспортния отрасъл, а не да им показват вратата. Това е структуроопределящ отрасъл и от него зависи оцеляването на хората. Начинът, по който се държа министър председателят, е безусловно неадекватен“, отсече Любен Дилов-син.

Той сподели, че не вижда по-голям спор на ползи от този на транспортния министър Николай Събев с „Български пощи“.

Според депутата Румен Радев е нарекъл сегашните ръководещи „шарлатани“. „Радев е малко изплашен от това, което се случва в страната в резултат на неговата инженерна интервенция и се пробва да се разграничи. На него най-вече му отива това, което аз споделих доскоро – за основаването на експертен кабинет“, съобщи още националният представител.

По думите му българското държавно управление е развяло байрака по отношение на Северна Македония.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР