Депутатът от ГЕРБ и председател на здравната комисия в парламента

...
Депутатът от ГЕРБ и председател на здравната комисия в парламента
Коментари Харесай

Даниела Дариткова: Не е застрашено обучението на студентите от Медицинския факултет на СУ

Депутатът от ГЕРБ и ръководител на здравната комисия в Народното събрание Даниела Дариткова дефинира като подправена вест информациите, че задачата на закриването на болница „ Лозенец “ е с цел да бъде отхвърлен нейния шеф проф. Любомир Спасов, който я оглавява към този момент 20 години. Пред БНР тя акцентира, че в случай че държавното управление е решило, че той не се оправя с ръководството на лечебното заведение, и е желало да го смени, то е можело да го направи и без да се сменя статута на болничното заведение.

Дариткова съобщи изрично, че никой не е имал желание да закрива Медицинския факултет на Софийския университет. Тя увери, че не е застрашено образованието на студентите там. По думите й единственото желание е да се търси оптимизация на болничното заведение.

Вчера следобяд парламентарната комисия по опазване на здравето не съумя да вземе решение за ориста на Правителствена болница „ Лозенец “ и остави въпроса за решение в пленарна зала. При гласуването членовете на комисията се разделиха на половина – половината поддържаха предлагането болница „ Лозенец “ да престане да бъде със статут на ведомствена на Министерския съвет, другата половина от членовете се въздържаха.

„ Не чаках такова систематизиране на гласовете, тъй като никой до съвещанието на комисията не беше изказал мнение по тематиката, в това число съдружните сътрудници от „ Обединени патриоти “, които внезапно се сетиха, че не е имало съвещание на съдружния съвет. Комисията и предлагането за това съвещание бяха избрани преди седмица “, сподели Дариткова
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР