Депутатът от ГЕРБ и бивш конституционен съдия Георги Марков, който

...
Депутатът от ГЕРБ и бивш конституционен съдия Георги Марков, който
Коментари Харесай

Бивш конституционен съдия и депутат от ГЕРБ ще гласува против закона за хазарта на Валери Симеонов

Депутатът от ГЕРБ и някогашен парламентарен арбитър Георги Марков, който е някогашен парламентарен арбитър, се разгласи изрично срещу законопроекта на Валери Симеонов за промени в Закона за хазарта. Той съобщи, че няма да поддържа предложенията на сътрудника му от " Обединени патриоти ", а ще гласоподава съгласно Конституцията и по съвест. Марков добави, че Бойко Борисов не е приказвал с него по въпроса, само че националният представител е безапелационен, че законопроектът всъщност е национализация на частен бизнес.
Законопроектът за изменение и допълнение на Закона за
хазарта бе оповестен в четвъртък в уеб страницата на Народното събрание и всеобщото определение за него е " опит за национализация на лотарията ". Конкретно, адвокати показват, че той нарушава Конституцията - научете в този материал за кой тъкмо текст става въпрос!
Ден по-късно излезе и позицията на " Национална
лотария “ АД, подкрепена от " Евробет " и Българската асоциация за развлекателни и хазартни игри. В нея се споделя, че национализирането на частен бизнес е неприемлив казус, който ще докара до необратими последици за страната, законодателната и изпълнителната власт.
" Фундаменталното нарушение на открития от Конституцията на Република България правов ред, и грубото тъпчене на  европейското законодателство ще аргументи големи финансови и репутационни вреди на България. Отговорността и следствията от тези дейности няма да бъде носена от политиците, стоящи зад внасянето на плана, а от българските гласоподаватели и данъкоплатци ", се сочи още в мнението им.  
По време на среща с почитатели на футболния клуб " Левски " в неделя Васил Божков, който е мажоритарен притежател на " Национална
лотария " АД и на " Лотария БГ ", съобщи, че в случай че няма лотария, няма да има пари за " Левски ". " Оттук-нататък би трябвало вие да решите по какъв начин ще се показва тима. Знаете какво направихме - школа направихме, стадиона оправяме, щяхме да го довършим тази година.
Отборът ни е мощен, имаме шансове за купа, шансове за първо място в шампионата, само че нещата бяха дотук. Трябва да решите какво, по какъв начин и за какво. Това е обстановката ", показа още Божков.
Днес стана ясно, че от " Национална
лотария " са изпратили сигнал до Европейската комисия по отношение на импортирания от Симеонов законопроект.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР